Tour de France livestream: hur man ser varje etapp 2021 gratis och var som helst

0 Shares

Den episka kullen klättrar; de intensiva tidsförsöken; de pittoreska kullerstensgatorna; den berömda gula tröjan. Att bara nämna orden “Tour de France” framkallar ett helt galleri av nostalgi och spänning, så vi är lika glada som dig över att årets mest prestigefyllda cykelevenemang nu har anlänt.

Följ med på en snurr när vi förklarar hur du får en Tour de France live stream och se UCI WorldTour cykla online var som helst – inklusive GRATIS i vissa länder! Vi har också information om årets Tour de France-tider och datum.

Efter förra årets oförglömliga klimax återvänder loppet om den ikoniska maillot jaune när Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) och Primož Roglič (Team Jumbo-Visma) förbereder sig för att göra Frankrike till sitt slagfält igen. Kommer de slovenska stjärnorna att dominera bergen, kullarna och vägarna i La République igen?

Roglič har hållit sig utanför rampljuset sedan april, 31-åringen utan tvekan mentalt och fysiskt förbereder sig för hämnd på sin 22-åriga landsmän som, till skillnad från förra året, går in med ett mål på ryggen.

Ineos Grenadiers-team ser särskilt starkt ut, med Geraint Thomas, Richard Carapaz och Richie Porte som alla rider i svart och ser fram emot en överraskning, medan Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) är hemfavoriten.

Årets turné har tre toppmöten, 10 bergetapper och åtta platta etapper, samt att ta tillbaka en andra individuell tidsperiod. Förarna kommer in i Alperna den andra helgen av loppet, men etapp 17 är där loppet sannolikt kommer att gå förlorat eller vunna, eftersom Pyrenean Col de Peyresourde, Col d’Azet-Val Louron och Col du Portet separerar männen från pojkarna.

Läs vidare för allt du behöver veta för att titta på en Tour de France-livestream 2021 var som helst, liksom de länder där du kan titta helt gratis.


Vem har en gratis Tour de France livestream 2021?

En av de bästa sakerna med Tour de France är att det är helt gratis att titta på i många länder runt om i världen. Till exempel:

Storbritannien – ITV4 och ITV Hub streamingtjänst / S4C och S4C på BBC iPlayer

Frankrike – France TV Sport

Belgien – RTBF

Italien – Rai Sport

Australien – SBS


Hur man tittar på Tour de France 2021 utanför ditt land

Som diskuterat ovan, om du är desperat att titta på Tour de France men du är hemifrån och täckningen är geografisk blockerad, kan du alltid använda en VPN för att få åtkomst till den (förutsatt att du inte bryter mot någon tv-sändnings villkor) , självklart). Du kan bli förvånad över hur enkelt det är att göra.

Använd en VPN för att få en live stream från Tour de France var som helst

ExpressVPN är världens bästa VPN just nu
Vi har testat dussintals VPN och tycker ExpressVPN är helt enkelt det bästa. Snabbt, säkert och intuitivt att använda, Express kan du strömma de senaste stora filmerna och binge-värdig TV på nolltid. Dessutom stöds det av dussintals enheter, inklusive Smart TV, Fire TV Stick, PC, Mac, iPhone, Android-telefon, iPads, surfplattor och många fler.

Du kan prova gratis nu med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Bättre än, om du bestämmer dig för att prenumerera på ExpressVPN och väljer deras årsplan får du 49% rabatt på det vanliga priset samt 3 månader extra FRI – ganska fantastiskt värde verkligen.

– Prova ExpressVPN 100% riskfritt i 30 dagar

Att använda en VPN är lika enkelt som en-två-tre …

1. Ladda ner och installera en VPN – som vi säger är vårt bästa val ExpressVPN

2. Anslut till lämplig serverplats – öppna VPN-appen, klicka på ‘välj plats’ och välj lämplig plats

3. Gå till sändarens livestream – så om du är från Storbritannien, gå bara till ITV Hub och se cyklingen som om du var hemma!

Tour de France 2021: etapper, datum, schema och starttider

  • Etapp 1 – lördag 26 juni kl 12.10 CEST, 11.10 BST, 6.10 ET
  • Etapp 2 – söndagen den 27 juni kl 13.10 CEST, 12.10 BST, 7.10 ET
  • Steg 3 – Måndagen den 28 juni kl 13.10 CEST, 12.10 BST, 07.10 ET
  • Steg 4 – tisdag 29 juni kl. 13.25 CEST, 12.25 BST, 7.25 ET
  • Steg 5 (ITT) – onsdagen den 30 juni kl 12.15 CEST, 11.15 BST, 6.15 am ET
  • Steg 6 – Torsdagen den 1 juli kl. 155 CEST, 12.55 BST, 7.55 ET
  • Steg 7 – Fredagen den 2 juli kl 11:00 CEST, 10:00 BST, 5:00 ET
  • Etapp 8 – lördag 3 juli kl 13.10 CEST, 12.10 BST, 7.10 ET
  • Etapp 9 – söndag 4 juli kl 13:00 CEST, 12 BST, 07:00 ET
  • Vila – måndag 5 juli
  • Etapp 10 – tisdag 6 juli kl 13.05 CEST, 12.05 BST, 07.05 ET
  • Etapp 11 – onsdagen den 7 juli kl 12.00 CEST, 11:00 BST, 06:00 ET
  • Etapp 12 – Torsdagen 8 juli kl 12.00 CEST, 11:00 BST, 06:00 ET
  • Etapp 13 – fredagen 9 juli kl 12.05 CEST, 11.05 BST, 06.05 ET
  • Etapp 14 – lördag 10 juli kl 12.25 CEST, 11.25 BST, 6.25 ET
  • Etapp 15 – söndag 11 juli kl 12.20 CEST, 11.20 BST, 6.20 ET
  • Vila – måndag 12 juli
  • Etapp 16 – tisdag 13 juli kl 13.05 CEST, 12.05 BST, 07.05 ET
  • Steg 17 – onsdag 14 juli kl 11.55 CEST, 10.55 BST, 5.55 ET
  • Etapp 18 – torsdagen den 15 juli kl. 13.35 CEST, 12.35 BST, 7.35 ET
  • Etapp 19 – fredagen 16 juli kl 12.20 CEST, 11.20 BST, 6.20 ET
  • Steg 20 (ITT) – lördag 17 juli kl 13.05 CEST, 12.05 BST, 07.05 ET
  • Etapp 21 – söndag 18 juli kl 16.15 CEST, 15.15 BST, 10.15 ET

Hur man tittar på en gratis Tour de France livestream i Storbritannien

Som vanligt visas Grand Tour i Storbritannien på ITV4, vilket innebär att vem som helst kan se en Tour de France-livestream med kanalens ITV Hub-plattform. Se bara till att du har en giltig TV-licens, naturligtvis.

För extra bekvämlighet när du är på språng har ITV Hub en utmärkt app som finns på nästan vad som helst som ansluts i dessa dagar – bara sök efter valet av mobiler, surfplattor, digitalboxar, välj smarta TV-apparater, konsoler och mer.

Den kan användas av alla i Storbritannien 100% gratis – registrering tar sekunder och du behöver bara en fungerande e-postadress och ett fullständigt brittiskt postnummer (som SW1A 1AA för Buckingham Palace) för att få streaming.

Ett annat alternativ är den walesiska språkkanalen S4C, som kommer att erbjuda daglig live-täckning av Tour de France 2021 på sin linjära TV-kanal och via sin app och S4C Clic streaming- och inhämtningstjänst. S4C kan också streamas GRATIS via BBC iPlayer.

Och om du redan prenumererar på det finns live Tour de France-täckning också tillgänglig via GCN + Race Pass, som kostar £ 39,99 för ett år – men förbehållet är att det bara är mobil.

Om du kommer från Storbritannien men inte är hemma just nu kan du fortfarande få din 2021 Tour de France-lösning genom att använda en VPN.

Hur man tittar på Tour de France 2021: livestreamcykling i Australien GRATIS

Aussie cykelfans är lika lyckliga (förutom med sändningstiderna!), Eftersom en gratis Tour de France-liveström är tillgänglig Down Under också tack vare SBS.

Oroa dig inte om du är utomlands och vill fånga den SBS-sändningen – ta bara en VPN så kan du titta på alla scener som om du var hemma på din bärbara dator, mobil eller annan TV-strömningsenhet.

Hur man tittar på Tour de France 2021: live stream loppet i USA

Peacock TV har just ersatt NBC Sports Gold som NBC: s cykelströmningsalternativ, är tjänsten att gå till för att se denna viktiga Premier League-kollision.

Det kostar bara $ 4,99 per månad, erbjuder en GRATIS 7-dagars provperiod, och bäst av allt, det är enkelt att registrera sig för Peacock Premium – det tar bara några sekunder och några grundläggande detaljer att komma igång, till och med accepterar internationellt erkänd betalningsplattform PayPal för extra bekvämlighet.

Förutom att cykla erbjuder Peacock Premium massor av annat fantastiskt innehåll, inklusive Premier League-fotboll, Premier League-rugby, WWE och 20 000 timmars innehåll med lysande Peacock Originals som Brave New World, The Capture och Intelligence.

Om du inte kan komma åt din normala täckning eftersom du är utomlands, kom ihåg att du kan använda en VPN för att ställa in precis som du skulle göra hemma.

Dagens bästa Peacock TV-erbjudanden

Hur man tittar på Tour de France 2021: livestreamcykling i Kanada

FloBikes är platsen att ställa in för live Tour de France-täckning i Kanada.

En månatlig prenumeration kostar dig $ 30 medan ett årligt konto ger dig tillbaka $ 150 ($ 12,50 per månad), vilket ger dig tillgång till täckning av större cykelevenemang under hela året.

Inte i Kanada för att fånga den FloBikes-strömmen? Du vet svaret nu … att använda en VPN är sättet att se till att du inte missar ett ögonblick.

Hur man tittar på Tour de France 2021: livestreamcykling i Nya Zeeland

Nya Zeelandare kan se Tour de France på Sky Sport, som finns som en del av en rad betal-TV-paket.

Prenumeranter kan titta på nätet med landets Sky Go-tjänst, medan kabelskärare och vem som helst kan prova Sky Stream Now-enbart streaming-plattform – där ett veckokort kostar bara 19,99 dollar.

Om du är borta från Nya Zeeland just nu, använd en VPN och du kommer att strömma cykeln på nolltid.

Hur fungerar Tour de France?

Tour de France är den äldsta – och, beroende på vem du frågar, den svåraste och mest prestigefyllda – av cyklingens tre Grand Tours, de andra två är Giro d’Italia och Vuelta a España.

Årets tävling är den 108: e upplagan av Tour, som kärleksfullt kallas La Grande Boucle (den stora slingan), och till skillnad från förra årets händelse, som var helt innesluten inom gränserna till La République, kommer årets upplaga att avvika till angränsande Andorra .

Tour de France är uppdelad i 21 etapper, var och en avslutas varje dag – och det finns två dagar avsatta för ryttarna att vila. Steg 1 äger rum den 26 juni och etapp 21 är planerad till 18 juli, med pauserna i åtgärden för 5 juli och 6 juli (båda måndagar).

I slutet av varje dagliga etapp är föraren som korsar mållinjen först “Stage Winner”, medan cyklisten med den snabbaste totala tiden från början av loppets första dag får bära den ikoniska gula tröjan.

Den totala vinnaren av Tour de France är den förare som har den snabbaste tiden för alla etapper sammanställda.

Två av etapperna är dock enskilda tidsförsök (steg 5 och 20), under vilka var och en av ryttarna kommer att tävla för att ställa in den snabbaste tiden, utan att deras lagkamrater hjälper till genom att skapa slipstreams.

Det finns också flera sekundära tävlingar och priser på spel, inklusive poängklassificeringen (ledare indikerad med en grön tröja), bergsklassificering (prickiga tröja), ung ryttarklassificering (vit tröja), lagklassificering (siffror på gul bakgrund snarare än vit) och combativity award (röd haklapp).

Tour de France-rutten: hur lång är Tour de France 2021 och var börjar den?

Öppningsetappen, känd som “Grand Départ”, av Tour de France 2021 kommer att äga rum i Brest den 26 juni, medan den 21: e och sista etappen ger sig iväg från Chatou och avslutar i traditionell stil med en sprint ner Champs- Élysées i Paris den 18 juli.

Tour de France 2021 täcker cirka 3.417,5 km (2123,5 miles). Det finns åtta plana etapper, en kuperad etapp, 10 bergetapper (varav fyra beskrivs som “medelstora” etapper), två individuella tidsförsök och två vilodagar. För andra året i rad finns det ingen lagprovning.

På 249,5 km (155 miles) är etapp 7 den 2 juli loppets längsta etapp och den längsta etappen i Tour de France på 21 år. Steg 5 individuell tidsperiod den 30 juni kommer att vara den kortaste, 27,2 km (16,9 miles).

Vilka är favoriterna för Tour de France 2021?

Tadej Pogačar och Primož Roglič glädde oss förra året, och det är svårt att se förbi den slovenska duon vid 2021-loppet.

Roglič hade den allmänna klassificeringen i väskan, tills en heroisk föreställning från hans landsmän den näst sista dagen såg Pogačar storma sig fram till den gula tröjan, som han tog tillsammans med den vita tröjan och prickiga tröjan också.

Det var hjärtskärande för Roglič, och vi kan inte vänta med att se dem utmana det igen.

Jämför de bästa VPN-tjänsterna spec-by-spec:

0 Shares