Skärmtid på iOS 12 visar att jag är besatt av min telefon

0 Shares

Vi spenderar alla för mycket tid på våra telefoner. Mina föräldrar tycker det, dina föräldrar tror det. Och nu tror även Apple det.

Vid ett tillfälle såg teknikföretag vår kollektiva telefonbesatthet som fördelaktiga – ju mer tid vi spenderade på våra telefoner, desto mer pengar kunde de tjäna. Sedan började stämningen förändras. Människor ville inte rulla som zombier längre och blev medvetna om de negativa effekter det kan ha på dem. Och detta ledde till Apples nya funktion, ‘Screen Time’.

Screen Time introducerades nyligen på iOS 12, den senaste versionen av operativsystemet som driver Apples iPhones och iPads. Enkelt uttryckt säger det användarna hur mycket tid de spenderar på sin telefon, när de använder telefonen mest och vilka appar de använder mest. Det tillåter också användare att blockera åtkomst till appar vid vissa tider eller efter en viss tidsperiod.

Så, hur ser resultaten ut? I mitt fall är de inte vackra. Jag har använt Screen Time sedan förra veckan, när iOS 12 lanserades, och det har bevisats för mig – efter att ha avfärdat råd från familj och vänner – att jag verkligen är besatt av min telefon.

Vilken skärmtid berättar om min telefonanvändning

Jag laddade ner och installerade iOS 12 samma dag som den släpptes och ställde in skärmtidskontroller samma dag. Efter drygt en vecka har det redan samlat in en stor mängd information om min telefonanvändning. Du kan bara se en sju dagars vy, men denna veckovisa ögonblicksbild är ganska berättande.

Skärmtid på iOS 12 sju dagars vy

Jag spenderar vanligtvis nästan fyra och en halv timme per dag på min telefon. Det betyder att när du tänker på att jag vanligtvis spenderar ungefär 7-8 timmar inte på jobbet eller sover, spenderar jag ungefär hälften av min fritid på att slingra min telefon.

Använder jag den här tiden produktivt? Döm själv. Under den senaste veckan har jag tillbringat mer än sju timmar på att spela ett spel som heter Bloons TD 6 – ett tornförsvarsspel med tecknade apor som försöker spränga ständigt ökande ballonger. Bra tid?

Under samma vecka har jag haft en kopia av Mary Beards internationella bästsäljande bok om antikens Roms historia, SPQR, som bokstavligen sitter i väskan jag tar till jobbet varje dag. Jag har läst bara 150 av dess 536 sidor.

Skärmtid iOS 12 total tid på appar

Har min telefonanvändning påverkat mig?

Det är svårt att säga definitivt vilken typ av effekt min smartphone-användning har haft på mig. Du kommer ofta att höra argumenter om inverkan på uppmärksamhet, sömnmönster eller till och med lycka.

I mitt fall verkar det vara mer än bara en mental inverkan. Jag har till och med märkt att en tråkig smärta i musklerna vid tummen har dykt upp under det senaste året eller så. Detta kan bero på hur jag kranar tummen över sidorna på min iPhone för att spela det löjliga apaballongspelet jag är så besatt av.

Det kan också ha något att göra med mitt jobb, naturligtvis kretsar kring att skriva, i snabbhet, under längre perioder. Men jag skriver sällan med tummen, faktiskt använder jag huvudsakligen min vänstra tumme för att slå mellanslagstangenten, och min högra tummar svävar bara över tangentbordet. Och jag har jobbat på en dator vid ett skrivbord i fem dagar i sju i över fem år nu.

Mer om än mina tummar är den inverkan min telefonanvändning har haft på mina relationer. Jag har nyligen flyttat in hos min långvariga flickvän. Medan min överdrivna obetydliga telefonanvändning inte är något nytt, när vi båda har varit på jobbet hela dagen och vid en liten paus i konversationen drar jag ut min telefon för att granska Twitter eller spela ett spel, jag orsakar problem som inte behöver hända.

Varför är min telefonanvändning så hög?

Att förstå varför jag använder min telefon så mycket känns som den enda vägen till att begränsa min användning av den.

Om det finns en punkt på min dag som är ansvarig för min telefons användning, är det under min pendling. Det tar vanligtvis ungefär en timme på väg till jobbet och allt från en timme till två timmar på väg hem (tack vare frekvensen av Londons pendeltåg).

Pendlingen är tråkig och jag kämpar för att uthärda människor som pratar i tåget. För att undvika att behöva höra dessa människor lyssnar jag vanligtvis på en podcast (jag lyssnar för närvarande på Slates utmärkta Slow Burn-serie på Watergate, om du är intresserad). När jag lyssnar på en podcast kämpar jag för att läsa böcker samtidigt. Så jag drar ut min telefon och spelar bort resan.

Vad du kanske har upptäckt är att jag inte spenderar mycket tid på meddelandeprogram. Jag har faktiskt bara tillbringat två timmar de senaste sju dagarna på WhatsApp, Hangouts och Messages tillsammans.

Skärmtid iOS 12 Tid på meddelandeprogram

Så de goda nyheterna är att jag inte undviker riktiga konversationer till förmån för telefonanpassade chattar. Under de senaste sju dagarna har jag faktiskt bara fått 522 WhatsApp-meddelanden och 74 meddelanden om meddelanden.

Jag har dock fått 116 från Reddit-appen. Men det beror på att företaget måste arbeta med frekvensen av sina aviseringar, inte för att jag är en obskur medlem.

Skärmtid iOS 12 antal meddelanden

Jag spenderar också mycket tid på appar på sociala medier – särskilt Instagram och Twitter. Jag spenderar faktiskt mer tid på dessa två appar än att spela ballongspelet. Och detta pekar på en annan av mina telefonsvarigheter: Jag rullar när jag är uttråkad.

När jag är fast för att göra något ska jag kolla på Twitter för att se om det har varit några politiska nyheter jag borde veta om, eller vad som händer med det fotbollslag jag stöder. Om det inte finns något av intresse går jag över till Instagram och tittar på några tränare som jag inte har råd med och ser vad B-listans kändisar jag följer har gjort upp.

Detta botar inte min tristess eller ger mig ofta något att göra, men det är bättre – och avgörande, lättare – än att göra något.

Varför vill Apple att du ska använda din telefon mindre?

Apple säger att de vill ge dig bättre kvalitetsupplevelser på din iPhone, snarare än att öka mängden upplevelser av låg kvalitet.

Det betyder till exempel att du ska använda din telefon för att ha meningsfull kommunikation och inte sugas in i mållösa gruppchattar, eller det betyder att du bör spendera mindre tid på att bläddra och istället riktas till det bästa innehållet.

Apple är inte ensamma om att försöka ändra hur vi använder våra telefoner. Faktum är att Google tillkännagav apptidsspårning och kontroller vid sin I / O-konferens i maj. Så varför är bättre kvalitetsupplevelser för kunderna också bättre för Apple och Google?

Pengar

Om din telefon ständigt blinkar aviseringar till dig, eller om du ständigt bläddrar igenom appar utan riktigt syfte, är du mindre benägna att engagera dig ordentligt med vad som helst på skärmen. Det betyder också att du är mindre benägna att köpa saker.

Det är samma anledning till att Facebook, Twitter, Snapchat och liknande ger dig kuraterade, algoritmiskt styrda tidslinjer och nyhetsflöden så att du först ser innehåll från betalda annonsörer.

Genom att minska den tid du spenderade på innehållet, desto mindre sannolikt är du att bli utbränd, och desto bättre är chansen att du uppmärksammar en speciellt vald annons.

Hälsa

Berättelser om telefonberoende och de fysiologiska effekterna av utökad telefonanvändning är vanliga (även Kim Kardashian har karpaltunnelsyndrom från att ta för många selfies). Och det är vettigt för Apple och Google att ge användarna verktygen för att själva minska deras telefonanvändning – förhoppningen är att det hindrar användare från att helt överge smartphone-fartyget.

Det finns materiellt och moraliskt värde i dessa företag som minskar vår totala telefonanvändning.

Vi kan motsätta oss den materiella motiveringen. Men det är verkligen viktigt att förstå din sanna telefonanvändning. Det kan till och med ge dig tillbaka några timmar av ditt liv som annars skulle spenderas med tecknade apor och ballonger.

Ta reda på mer om hur Google vill stoppa dig med att använda din telefon lika mycket

Så här använder du skärmtid på din iPhone

Skärmtid är förinstallerad på nya iPhone XS, XS Max och XR. Om du har en äldre iPhone måste du dock uppdatera till iOS 12 för att använda den nya funktionen.

För att uppdatera iOS måste du gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. Om du kan uppdatera iOS är det värt att se till att din telefon är laddad och ansluten till ett anständigt wifi-nätverk. Det är också värt att se till att telefonens data säkerhetskopieras till iCloud eller en dator innan uppdateringsprocessen påbörjas.

Nu när du använder iOS 12 hittar du skärmtid i inställningar menyn, under Notifieringar och ovanför Allmän undermenyer. Därifrån kan du växla mellan din telefons användning den aktuella dagen och din användning de senaste sju dagarna genom att trycka på knappen märkt “iPhone“.

Du kommer också att kunna hitta undermenyerna som låter dig ställa in gränser för din telefonanvändning inklusive:

  • Stopptid – Schemalägg tid när endast angivna appar och telefonsamtal tillåts
  • Appgränser – Ställ in dagliga tidsgränser för angivna appar eller kategorier av appar (till exempel spel)
  • Alltid tillåtet – Ställ in de appar som du alltid får använda, oavsett vilka gränser du lägger på din telefon
  • Innehålls- och sekretessbegränsningar – Låter dig blockera olämpligt innehåll.
0 Shares