Så här stoppar du appar från att spåra dig onödigt i iOS 8

0 Shares

iOS 8 gav massor av ny funktionalitet både för användare och utvecklare. Det gav oss också några nya inställningar inklusive en ändring av hur appar kan använda din plats. Ursprungligen kan du tillåta att en app använder din plats eller inte använder din plats. I iOS 8 är de nya mer detaljerade alternativen Aldrig, Alltid och medan du använder appen.

Betyder aldrig att appen aldrig kan använda din plats – du är en smyg-ninja. Det betyder alltid att appen kan använda din plats även om appen inte är öppen för närvarande. Och det nya “Medan du använder appen” betyder att appen bara kan använda din plats när du använder appen. När du har bakgrunden till appen kan den inte undersöka din plats förrän du öppnar den igen.

Så låt oss gå igenom hur du justerar dessa inställningar för en app. För denna handledning använder vi Facebook som vår exempelapp.

1. Tryck på Inställningar.

IMG_4855

2. Bläddra ner till och tryck på Sekretess.

IMG_4856

3. Klicka på Platstjänster.

IMG_4857

4. Bläddra ner till den app du vill ställa in. I det här fallet Facebook.

IMG_4858

5. Du ser alla tre alternativen här (Aldrig, medan du använder appen, alltid). Gruvan var redan inställd på “Alltid” men jag bestämde mig för att jag inte behöver Mark Zuckerberg förfölja mig så jag bytte till “Medan jag använder appen”.

IMG_4859

IMG_4860

Du kan nu avsluta inställningsmenyerna och dina nya inställningar träder i kraft. En sak som är värt att notera är att inte alla appar har de tre alternativen som nämns, vissa kanske bara har aldrig och alltid, andra kanske bara har aldrig och medan de använder appen.

Fortsätt och ändra dina inställningar nu. Kommentera nedan och låt oss veta vilka appar du låter använda din plats och vilka du blockerar.

Om du gillade det här kan du överväga att dela det

0 Shares