Så här stänger du av synkronisering av kontakter från Instagram

0 Shares

Du kanske inte använder Facebook så ofta idag, men Instagram och WhatsApp är ganska mycket måste för många när det gäller sociala medier och nätverk. Och om du inte visste, dessa två appar ägs av Facebook. En av de mindre kända funktionerna i Instagram är att du kan ladda upp dina kontakter till dess servrar för att hitta personer du känner på fotodelningsplattformen. Men om du inte längre vill synkronisera dina kontakter med Facebooks servrar, så stänger du av kontaktsynkronisering och tar bort din kontaktlista från Instagram.

Ta bort din kontaktlista på Instagram

Som nämnts ovan är funktionen “synkroniseringskontakter” ett enklare sätt att hitta personer du kanske känner på Instagram. Detta är dock en Facebook-ägd app vi pratar om, och chansen är att du inte vill dela mer personlig information än vad som är absolut nödvändigt med den sociala mediejätten. Lyckligtvis är det inte särskilt svårt att stänga av kontaktsynkronisering och radera din kontaktlista som laddats upp till Instagrams servrar. Detta är vad vi kommer att prata om idag i den här artikeln.

Som alltid kan du använda innehållsförteckningen nedan för att hoppa till vilket relevant avsnitt du vill läsa.

Inaktivera synkronisering av kontakter i Instagram-appen

Det första vi måste göra innan vi tar bort kontakter från Instagram-servrar är att förhindra att Instagram får åtkomst till dina kontakter. När allt kommer omkring, när du har följt alla du känner, finns det ingen anledning för Instagram att lagra dina kontakter. För att göra detta, följ följande steg:

Notera : Jag visar den här processen på Instagram för iPhone. Stegen är dock desamma för Android-enheter, så du kan följa även om du använder en Android-smartphone.

  • I det nedre navigeringsfältet trycker du på din profilikon i Instagram-appen. Tryck sedan på överflödesmenyikonen längst upp till höger på skärmen.
  • Från rullgardinsmenyn trycker du på “Inställningar” och gå till avsnittet “Konto” .
  • Här, tryck på “Synkronisering av kontakter” och stäng av växeln för att förhindra att Instagram laddar upp dina kontakter till sina servrar.

Ta bort kontaktlistan från Instagrams servrar

Nu när du har inaktiverat kontaktsynkroniseringsfunktionen i Instagram-appen tar vi bort de uppladdade kontakterna från Instagram-servrarna. För att göra detta måste du komma åt Instagrams webbplats på en dator. Tyvärr tillåter inte Instagram dig att ta bort dina kontakter från sina servrar med hjälp av mobilappen.

  • Gå till Instagram-webbplatsen och logga in med ditt Instagram-konto. Klicka på din profilikon längst upp till höger på skärmen.
  • Klicka på “Inställningar” från snabbmenyn.
  • Nästa, klicka på ‘Hantera kontakter’ .
  • Här, klicka på ‘Radera alla’ för att radera alla dina synkroniserade kontakter från Instagrams servrar. Om du aldrig har synkroniserat dina kontakter med fotodelningstjänsten försvinner knappen och klickar inte.

Det är nästan allt. Du har nu raderat alla dina synkroniserade kontakter från Instagrams servrar. Se nu till att du har inaktiverat kontaktsynkronisering i Instagram-appen så att dina kontakter inte synkroniseras igen.

Håll dina personliga kontakter borta från Instagram-servrar

Nu när du vet hur du tar bort dina kontakter från Instagrams servrar måste du fortsätta och göra det för att förbättra din integritet. När allt kommer omkring, varför ge företag som Instagram och Facebook mer användardata, speciellt om det förmodligen inte ger ditt användarupplevelse lika mycket värde. Så har du någonsin tillåtit Instagram att komma åt din kontaktlista? Synkroniserar du regelbundet dina kontakter för att hitta nya användare? Kommer du i så fall att ta bort dessa kontakter från Instagrams servrar? Låt oss veta i kommentarerna.

Så här:

Gilla att ladda …

0 Shares