Radera automatiskt Googles plats, webb- och apphistorik / aktivitet

0 Shares

Här är enkla tips för att automatiskt radera din Google-historik (plats, webb och app). Redan i maj sa Google, som en del av ett åtagande att ge sina miljoner användare mer kontroll över sin integritet och datalagring, att det snart skulle tillåta att vissa datauppsättningar raderas automatiskt efter en viss period. Den funktionen är nu live och den är tillgänglig för webb- och appaktivitet tillsammans med platsdata. Här är vad du behöver veta om tjänsten och hur du ställer in data som ska tas bort automatiskt.

I grund och botten spåras allt du gör när du är inloggad på ditt Google-konto, vare sig det är på webben eller på din telefon. Google lägger denna information till en tidslinje på sin Min aktivitetssida, där du kan se nästan allt du har gjort i en Chrome-webbläsare, på Google Maps eller Google Play. Om du inte känner till Googles Min aktivitetssida, håll dig själv – det är ganska skrämmande att se hur mycket av ditt liv Google spårar. Om du har en Android-telefon tar det saker till en ännu större extremitet, genom att logga in alla appar du öppnar också.

Ta bort Google-plats, webb, apphistorik

Google säger att webb- och appaktivitet spåras för att “ge dig mer personliga upplevelser, som snabbare sökningar och mer användbara app- och innehållsrekommendationer.” Med andra ord, eftersom det vet saker om de appar du använder, de produkter du söker efter och de saker du köper, kan det erbjuda mer relevanta annonser och fylla i Google Feed med bättre innehåll.

Nya verktyg av Google

Du har alltid kunnat ta bort din webb- och appaktivitet, tillsammans med din platshistorik, i massor, men Google ger nu möjlighet att göra det smutsiga arbetet åt dig med en vanlig kadens – var tredje månad eller 18 månader, beroende på din preferens.

Så här gör du för både webb- och appaktivitet och platshistorik.

Så här raderar du automatiskt Googles webb- och apphistorik

Steg 1 – Gå till Min aktivitetsportal på din telefon eller skrivbord.

Steg 2 – Välj under webb- och appaktivitetsbannern Välj hur länge du ska behålla.

Steg 3 – Välj tidslängd du vill att Google ska behålla dina nya data – 3 månader eller 18 månader.

Steg 4 – Se till att du är nöjd med ditt val och tryck Bekräfta.

Obs: att genom att välja 3 månader eller 18 månader kommer alla webb- och appaktiviteter som sparas längre att raderas.

Hur man tar bort platshistorik automatiskt

Steg 1 – Öppna Google kartor på din telefon.

Steg 2 – Knacka Meny i den vänstra hamburgermenyn (tre rader).

Steg 3 – Välja Din tidslinje.

Steg 4 – Knacka på tre-punkten Mer-knappen.

Steg 5 – Knacka Inställningar och integritet.

Steg 6 – Knacka på Platsinställningar.

Steg 7 – Knacka Radera platshistorik automatiskt.

Steg 8 – Välj tidslängd du vill att Google ska behålla dina nya data – 3 månader eller 18 månader.

Steg 9 – Se till att du är nöjd med ditt val och tryck Bekräfta.

Om du har några frågor angående detta, var du välkommen att släppa en kommentar nedan.

0 Shares