Nexus 6 Förbeställningar var ett skämt

0 Shares

Tidigare denna månad tillkännagav Google den helt nya Nexus 6. Senare bekräftade den ett Nexus 6-förbeställningsdatum den 29 oktober. Idag gick Nexus 6-förbeställningar live för att försvinna några minuter senare och lämnade många konsumenter utan telefon. Vi är fortfarande inte säkra på vad som händer där borta på Google men dagens förbeställningar av Nexus 6, om du kan kalla det så, var ett fullständigt skämt och en smäll i ansiktet på människor som har varit lojala mot Nexus-märket i åratal . Jag är en av dem.

Under de senaste månaderna har jag, som många av er, hört rykten om Nexus 6 från Motorola. Som iOS- och Android -användare och någon som har ägt varenda Nexus -smartphone som inte heter Nexus S var jag ganska upphetsad när Google bekräftade dessa rykten tidigare denna månad. Jag var upprymd när jag fick veta att enheten skulle komma från Motorola, ett företag som jag alltid har gillat och ett företag som jag alltid önskat skulle göra en Nexus -enhet.

Nexus 6, även om den är stor, kommer med massor av liknande funktioner. Vattentålig design, kontrollera. Massiv Quad HD -skärm, kolla. Snabb processor för spel och multitasking, kolla. Underbar Moto X -inspirerad design, kolla. Massor av transportörer i USA, kolla. LTE, kolla. Mycket lagringsutrymme, kolla. Vanilj Android 5.0 Lollipop, kolla.

Så när Google meddelade Nexus 6-förbeställningar den 29 oktober blev jag upphetsad men inte så exalterad som jag förmodligen borde ha varit. Du ser, jag har varit med om den här processen tidigare.

Nexus 4 Android 4.4.3 Granskning tidigt - 1

För två år sedan tillkännagav Google Nexus 4, en enhet med massor av liknande funktioner, en fantastisk prislapp och ett förbeställningsdatum. Och när det förbeställningsdatumet kom, hoppade jag online för att försöka beställa ett och Google sålde slut. Och så blev det slut igen. Och igen. Det hade inte Nexus 4 -lagret tillbaka förrän i februari och då var jag över det. Det var en extremt frustrerande situation, inte bara för mig, utan för många andra Nexus -användare där ute.

Naturligtvis var jag extremt nervös inför förra årets Nexus 5 -release. Google bestämde sig dock för att skära bort nonsens. Istället för att erbjuda en förbeställning säljer Google Nexus 5 helt enkelt. Och jag köpte en, dag ett, som många andra människor, utan problem. Än i dag är Nexus 5 en av mina favorittelefoner och jag ser tillbaka med glädje på beställningsupplevelsen. Ändå har jag inte kunnat skaka av vad som hände med Nexus 4 och minnen började strömma tillbaka efter Googles Nexus 6-förbeställning.

Nexus5-Android5-4

Det var då de interna frågorna började rulla in: “Det finns inget sätt att de kan rycka upp en förbeställning, inte efter det som hände med Nexus 4.” Och ”Det är en 6-tums telefon och dyr på det. Google borde kunna hantera efterfrågan. ” Jag tänkte också på den orolighet som förmodligen har pågått bakom kulisserna. Och jag tänkte på de miljoner andra telefoner jag kunde köpa för de pengar jag skulle lägga på en 32 GB Nexus 6. Och ändå var jag fokuserad på dagens förbeställningsdatum. Inget sätt att Google skulle svika Nexus -entusiaster och köpare igen. Pojke, hade jag fel.

Idag gick Nexus 6 upp för förbeställning i Google Play Store i totalt fem minuter enligt min räkning. Ingen varning, inga meddelanden, inga sändningar från Nexus Twitter -konto, ingen spänning från Sundar Pichai eller andra Android -ledare, ingenting. Jag, som många av er, hade ingen aning om att förbeställningar ens hade börjat. Och när jag försökte beställa var det för sent. Slutsåld, borta. Nexus 4 igen.

Så här jämför Apple iPhone 6 Plus med Google Nexus 6 när stora skärmar vetter mot 2014.

Det finns fruktansvärda smartphone-förbeställningar och sedan finns det Nexus 6-förbeställningar. Om det här inte är den sämsta förbeställningen av smartphones genom tiderna måste det vara ganska nära. Och med det i åtanke, låt oss köra ner listan över dumheter:

  • Google meddelade aldrig någon form av förbeställningstid så ingen hade en aning om när man skulle förbeställa Nexus 6.
  • Google ställde in Nexus 6 för förbeställning utan att berätta för sina kunder.
  • Google sålde slut på Nexus 6-förbeställningar på några minuter, kanske till och med sekunder, vem vet.
  • Leveranstiderna är på tre till fyra veckor för dem som kom igenom. Åh, låt oss inte glömma att Nexus 6 inte ens har ett bekräftat utgivningsdatum. Var som helst.
  • Företaget har inte gjort eller sagt något för att göra det rätt. Jag kan väl inte vara den enda som klagar över det här? Har det problem med produktionen? Om så är fallet, varför inte fördröja förbeställningarna? Varför driva fram denna halvbakade ursäkt för en förbeställningsprocess? Varför inte ta fem minuter att förklara situationen för kunder som vill köpa telefonen?

Den sista biten, åtminstone för mig, är den mest häpnadsväckande. Google sa ingenting. Tystnad, zilch, nada. Kanske kommer förbeställningar tillbaka, kanske inte. Vem vet! Det är jättebra affärer. Apple bad om ursäkt för ett programvarufel. Ett fel som varade mindre än 24 timmar. Denna Nexus 6 förbeställning nonsens kan pågå i veckor och Googles är tyst. Jag förstår inte. Och kanske inte Google heller. Kanske bryr det sig inte om Nexus -användare. Kanske gjorde det aldrig. Om så är fallet, sluta slösa med allas tid.

Dagens Nexus 6-förbeställningar var en fullständig fars och jag är säker på att det roliga långt ifrån är över. Jag kan dock berätta en sak, jag spelar inte Googles spel längre. De tappade precis en kund och en lång tid Nexus -användare idag. Det finns många andra telefoner där med vaniljprogramvara som är mindre buggy än Nexus -programvara. Telefoner där ute som är lika billiga. Telefoner som faktiskt finns när jag köper dem. Och företag som behandlar sina kunder rätt.

0 Shares