Nexus 5 kontra iPhone 5s: Varför köpare ska vänta

0 Shares

Medan många människor började köpa den nya iPhone 5s tidigare den här månaden bestämde jag mig för att vänta och vänta på att särskilt en telefon ska komma. Den telefonen är den nya Nexus -smarttelefonen, Googles årliga utgåva, som för närvarande ryktas kallas Nexus 5 och en som sannolikt kommer att komma om bara ett par veckor.

I år har vi sett ett antal stora smartphone -utgåvor från Samsung Galaxy S4 till HTC One till Sony Xperia Z till Samsung Galaxy Note 3. Tidigare denna månad såg vi också iPhone 5: erna komma ut ur skuggorna och presentera sig som en förstklassig konkurrent till det bästa av Android och Windows Phone 8.

Läs: Nexus 5 -specifikationer alla men bekräftade.

iphone-5s-recension-guld-vit 6

IPhone 5s är iPhone 5: s sanna efterträdare och en enhet som bygger på framgången för iPhone 5 på nästan alla sätt. Från sin A7 -processor, till den uppgraderade iSight -kameran, till dess färgalternativ, till fingeravtrycksläsaren som ger extra säkerhet för dem som tar sin telefon offentligt, iPhone 5s är en fantastisk enhet och en som borde finnas på inköpslistan med de flesta smartphone -shoppare.

Det är verkligen högst upp på mitt. Medan jag använder en smartphone som min primära enhet, iPhone 5, har jag också en Samsung Galaxy Nexus på Verizon som fungerar som en sekundär enhet för arbete och resor. Jag använder det ibland i mitt personliga liv, även om dessa ögonblick är sällsynta på grund av ett sortiment ombordfrågor som Verizon har beslutat att inte åtgärda.

I samband med lanseringen av iPhone 5s tänkte jag på att köpa iPhone 5s som antingen en sekundär enhet som ersätter min Galaxy Nexus eller som ersättning för min iPhone 5. I det senare scenariot skulle jag ge min iPhone 5 till min flickvän att byta ut sin iPhone 4S som kämpar på iOS 7.

En av dessa kan fortfarande hända men jag har inte dragit i avtryckaren ännu eftersom det finns en annan smartphone som jag har koll på.

Som någon som investerade två år i en Galaxy Nexus som aldrig hade problem, skulle man tro att jag skulle ha övergivit Nexus -programmet helt. Släng in det faktum att min Nexus 7 dog slumpmässigt, ungefär ett år efter att jag köpte den, och jag blev inte förvånad över att vissa människor trodde att jag var galen för att vänta på Nexus 4.

iphone-5s-5c 14

Istället hoppade jag över att köpa iPhone 5s, åtminstone för tillfället, och har ögonen på Nexus 5 -lanseringen som ryktas äga rum i oktober. Och för dem som kan vara på staketet rekommenderar jag att du väntar på lanseringen av Nexus 5 för att fatta ett beslut mellan dessa två telefoner eller något annat, och här är varför.

Ju mer jag tänkte på lanseringen av iPhone 5s, desto mer kom jag ihåg det dumheterna som jag upplevde med lanseringen av iPhone 5 och lanseringen av iPad 3. Webbplatsproblem, problem med min beställning, brist på detaljer, allt gjorde lanseringsdagen till en huvudvärk för mig och det är något som jag bestämde mig för att jag ville undvika med iPhone 5s. Så jag väntade. Och visst, massor av leveransproblem träffade iPhone 5s.

Guld iPhone 5s är slutsåld till oktober på de flesta ställen men här är min tanke. Jag behövde inte hantera att köpa telefonen på dag ett. Jag behövde inte ställa upp. Jag behöver inte sitta och vänta på detaljer om min beställning. Jag behöver inte ringa till kundtjänst. Jag behöver inte fortsätta ringa butiker på jakt efter en guld iPhone 5s.

Istället kan jag bara luta mig tillbaka och vänta på att Apple ska få kontroll över dessa frågor. Men viktigast av allt, medan jag väntade på att dessa frågor skulle dö, har jag ställt mig inför en chans att jämföra iPhone 5s med Nexus 5 innan jag köper.

Rykten tyder på att Nexus 5 kommer att ha alla viktiga ingredienser ombord:

  • Display med hög upplösning.
  • Bra kamera.
  • LTE.
  • Vanilj Android 4.4 KitKat.
  • Billig prislapp.

Jag gav Nexus 4 vidare eftersom den inte hade LTE, något som är en nödvändighet för mig och många andra. Och med LTE ombord på den nya Nexus, och en billig olåst prislapp som sannolikt är kopplad till den, känner jag att det här är en telefon som är värd att vänta på. Särskilt eftersom det troligtvis kommer ut om bara några veckor.

Rykten tyder på att Nexus 5 kommer i mitten av oktober, vilket igen är en perfekt tidpunkt eftersom iPhone 5s leveransproblem troligen är över då. Det gör att jag kan jämföra de två enheterna och fatta ett välgrundat beslut.

Detta kan visa baksidan av Nexus 5.

Detta kan visa baksidan av Nexus 5.

För tillfället lutar jag mot Nexus 5. Jag vill inte teckna ett nytt kontrakt och AT & T: s LTE -nätverk, där jag skulle ta Nexus 5, har gjort tillräckligt stora framsteg där jag inte anser att det är en nackdel. till Verizons 4G LTE -nätverk. Nexus 5 ryktas inte för Verizon.

Att slänga ut $ 650 för en olåst iPhone 5s är ett allvarligt pris att betala och jag hoppas att Google håller brödet och smöret på Nexus -smarttelefonen intakt. Översättning: Dess pris. $ 299- $ 399 för en topplista, olåst smartphone, kommer att bli en ganska svår affär att släppa. Det är inte stenat men rykten tyder på ett mellanklasspris.

Jag inser att allas situation kommer att bli lite annorlunda men det jag kommer att säga är detta. För dem som inte har köpt iPhone 5s ännu, vänta i några veckor.

Jag har en känsla av att Nexus 5 kommer att tilltala den genomsnittliga konsumenten mer än någon annan Nexus -smartphone har, och jag tror att det är många människor som kommer att tjäna på att väga ihop de två. För många kommer ankomsten av Nexus 5 bara att förstärka iPhone 5s som det bästa alternativet. För andra kommer Nexus 5 att fungera som ett mycket attraktivt alternativ till Apples nya flaggskepp.

När det gäller mig är jag fortfarande osäker på vilken jag ska hämta, men som många av er borde jag veta om bara ett par veckor.

0 Shares