Microsoft bekräftar nästa Xbox live stream – men få inte dina förhoppningar

0 Shares

Microsoft har bekräftat att det kommer att vara värd för en livestream på Tokyo Game Show, men förvänta dig inga stora tillkännagivanden eller exklusiva.

I ett inlägg på Xbox Wire bekräftade chefen för Xbox Asia Jeremy Hinton att Xbox kommer att återvända till TGS i år, med en “virtuell ström som är samlad för spelare i Japan och i Asien” som äger rum den 30 september kl. 18.00 JST / 10.00 BST / 5.00 ET / 19.00 AEST / 02.00 PT.

Hinton betonade dock att den här strömmen kommer att vara en gemenskapsevenemang snarare än ett tillkännagivande, som till stor del ger regionala uppdateringar om spel.

“Förvänta dig en fest med vårt Asiens samhälle och lokalt relevanta uppdateringar, även om inga nya globala debuter bör förväntas”, skrev Hinton. “Ställ in för att se de senaste regionrelevanta uppdateringarna om tidigare meddelade spel som kommer senare i år.”


Analys: det kommer att finnas mer i Microsofts ärm

Medan nyheter om Xbox: s Tokyo Game Show -ström inte kommer att innehålla några stora uppdateringar eller tillkännagivanden så lite nedslående, är det inte heller en stor överraskning. Microsoft återvände till Tokyo Game Show förra året och drev en liknande ström med fokus på Xbox -gemenskapen i Japan. Det är trevligt att se från företaget som visar att det fortfarande värdesätter sina samhällen över hela världen.

Det är bra att se Microsoft fokusera särskilt på Japan, där Xbox tidigare inte har varit så framgångsrikt som det har gjort i andra regioner – på grund av brist på försäljning och support från utvecklare. Det verkar dock som att oturen börjar förändras, eftersom Hinton sa till IGN Japan att företaget “sett en fenomenal tillväxt” under det senaste året, med en hög andel av försäljningen från japanska konsumenter – även om det är oklart om den tillväxten är kopplad med Microsofts återkomst till TGS 2020. Microsoft måste då vårda den tillväxten.

Även om Tokyo Game Show kanske inte kommer att se några stora tillkännagivanden eller uppdateringar om kommande Xbox -titlar, förväntar vi oss att Microsoft kommer att vara värd för en annan showcase under de kommande månaderna – innan Halo Infinite släpps i november.

0 Shares