Jag fick Final Fantasy XV -bilen i Final Fantasy XIV och nu kan jag dö glad

0 Shares

Så under det senaste året har jag blivit lite för intresserad av Final Fantasy XIV. Den globala pandemin som skickade oss alla tillbaka till våra hem var den perfekta miljön för att verkligen bli absorberad av en MMO, som jag har skrivit om om och om igen.

Men medan jag köpte Final Fantasy XIV för år och år sedan, var det inte förrän nyligen som jag verkligen började spela det regelbundet, så det finns massor av säsongsevenemang som jag precis tappade bort. En av dessa händelser var Final Fantasy XV crossover. Men det är äntligen tillbaka, och jag fick alla roliga små extrafunktioner. Mitt liv är komplett.

Missade båten (eller bilen, vad som helst)

Även om Final Fantasy XV kom ut hela 2016, fick det inte ett crossover -evenemang i Final Fantasy XIV förrän den 16 april 2019, lite innan Shadowbringers -expansionen startade. Men även om det är relativt nyligen är det fortfarande för tidigt för mig, eftersom jag inte hoppade på FFXIV -vagnen förrän i juni 2020.

Men det hindrade mig inte från att vara super avundsjuk på människor jag sett i spel med Regalia – bilen som Noctis och hans vackra pojkamrater använder för att resa i Final Fantasy XV – och ständigt fråga folk var de fick den. Det är tills en av spelarna i mitt fria företag (i princip en guild eller en klan) berättade för mig var han fick det – en speciell händelse.

Så ett tag gav jag bara upp det, med vetskap om att det var denna begränsade tid och att jag aldrig skulle få en snygg flygbil att ta runt Eorzea. Men då hörde jag att det skulle komma tillbaka.

Återkomst av evenemanget

Under Live Letter där Final Fantasy XIV -regissören Naoki Yoshida redogjorde för vad som skulle komma att fixa 5.55 i maj 2021, avslöjades de speciella händelserna för resten av året, och bland dem var, du gissade det, Final Fantasy XIV | Final Fantasy XV crossover. Så jag plågade i princip alla mina vänner för att berätta för mig hur jag ska få bilen och allt godsaker så jag var redo när evenemanget äntligen kom tillbaka.

Det visar sig att för att få bilen måste du spendera 200 000 MGP, vilket är en valuta du tjänar genom att spela roliga små minispel i Gold Saucer. Så i princip har jag tillbringat de senaste fyra månaderna med att odla lotterikort och karnevalspel i spelet och lyckligtvis tjänade jag ungefär 800 000 MGP när evenemanget startade.

Jag var dock inte alltför bekymrad över det faktiska innehållet i evenemanget. Jag ville bara ha den snygga bilen, allt annat var sekundärt. Men lyckligtvis, för att faktiskt få bilen, var jag tvungen att, du vet, spela igenom evenemanget.

Och det var jättebra

Final Fantasy XV hade en blandad mottagning: många fans hatade det. Faktum är att jag tror att av alla Final Fantasy -fans jag känner är jag en av de enda som faktiskt älskade det. Det borde inte vara så förvånande att jag blev förtrollad av frågeställningen för denna lilla händelse, även om det var en extremt grundläggande historia.

I grund och botten befinner sig Noctis i Eorzea och du måste hjälpa honom att komma tillbaka och ta reda på vad som fick honom dit i första hand. Jag tänker inte förstöra någonting, även om det inte betyder något för den bredare Final Fantasy XIV -historien, men det var en rolig liten resa runt om i världen med en Final Fantasy -karaktär som jag verkligen gillade.

Det fanns en FATE (världshändelse) och en plikt, som båda var extremt roliga – särskilt det senare. I den slåss du mot en chef med några riktigt roliga mekaniker som lånar från FFXV. Och ärligt talat så hade jag bara jättekul när jag såg min karaktär interagera med Noctis i spelet. Jag tog också motbjudande en miljard skärmdumpar och delade dem med vänner.

Jag antar att du kan säga att jag bara är ett hopplöst fan av Final Fantasy, men det är ungefär det som gör Final Fantasy XIV så speciell. Medan jag älskade denna crossover så mycket, är det långt ifrån den enda gången jag har blivit förbluffad av referenser till tidigare spel – stora som små – i min tid med spelet.

Så jag antar att det jag säger är att om du är ett fan av franchisen och du inte har provat onlinespelet än: visste du att Final Fantasy XIV har en gratis provperiod upp till nivå 60 som inkluderar det prisbelönta expansion till himlen?

Dagens bästa Final Fantasy XIV: Shadowbringers -erbjudanden

0 Shares