iPhone 6 iOS 9 recension: Är det värt att installera?

0 Shares

Förra veckan släppte Apple sin efterlängtade uppdatering av iPhone 6 iOS 9. Under den senaste veckan har vi grävt in i dess funktioner och prestanda och idag vill vi dela vår fullständiga iPhone 6 iOS 9 recension och svara på alla viktiga frågor: “Är det värt att installera?” Låt oss ta en titt.

Uppdateringen av iPhone 6 iOS 9 bekräftades ursprungligen vid WWDC 2015 i juni. Bekräftelsen kom inte som någon överraskning med tanke på att 4,7-tums iPhone 6 regerade som företagets flaggskepps iPhone-modell.

IPhone 6: s dagar som Apples flaggskeppssmartphone är över men tack vare ett billigare pris, solid hårdvara och iOS 9-uppdateringen kommer iPhone 6 att förbli ett solidt alternativ för dem som vill betala mindre än högsta dollar för en ny enhet.

iOS-9-granskning-5

Förra veckan släppte Apple äntligen sin iPhone 6 iOS 9-uppdatering. Liksom många iPhone 6-användare laddade jag ner uppdateringen när Apple släppte den klockan 10:01 PT. Installationsprocessen gav mig huvudvärk men de gick bort efter några timmar med programvaran.

IPhone 6 är min dagliga förare. Jag använder det hela dagen varje dag. Jag har installerat varje enskild iOS-uppdatering på min iPhone 6 från den misslyckade iOS 8.0.1-uppdateringen till Apples iOS 9.0-uppgradering. Jag har använt dem alla.

När iPhone 6 iOS 9-uppdateringen är ute och iOS 9.1-versionen närmar sig har jag fått massor av frågor om iOS 9-uppdateringens prestanda på iPhone 6. Vissa människor vill veta om jag har att göra med samma problem de ser, andra vill veta om det är värt att installera.

Och det är just därför jag är tillbaka med ny feedback efter en vecka med iPhone 6: s första stora iOS-uppgradering.

iPhone 6 iOS 9 recension

Innan jag går in på mina tankar om uppdateringen vill jag göra några saker tydliga.

Först kommer denna iPhone 6 iOS 9-recension att fokusera på uppdateringens prestanda. Det är inte fokuserat på uppdateringens funktioner. Vi har redan tittat på två omfattande funktioner på iOS 9-uppdateringens funktioner och om du är orolig för dem vill du gå dit.

Den andra är att jag är en person med en version av AT & T iPhone 6 och körsträcka varierar alltid när det gäller iOS-uppdateringar. Jag har antagligen inte samma appar och jag använder antagligen inte min telefon på samma sätt som du gör.

iOS-9-6

Jag tar upp det eftersom jag vill att du ska använda detta som en allmän guide till iPhone 6 iOS 9-uppdateringens prestanda. Jag uppmuntrar dig att söka efter andra källor och samla så mycket feedback om prestanda och problem som möjligt.

Jag ska göra mitt bästa för att styra dig i rätt riktning men du kanske inte vill avsluta din forskning här. Kom ihåg att iOS 9 inte går någonstans så att du kan ta dig tid.

Appar

Jag har slagit en hel del saker i hjärnan hos iOS-användare. En av dem är hur viktiga appuppdateringar är för den totala prestandan efter en större version som iOS 9.

Innan iOS 9-versionen släppte många utvecklare uppdateringar som gav stöd för iOS 9-uppdateringen. Jag fortsätter att se utvecklare rulla ut supportuppdateringar när vi drar oss bort från uppdateringens släpp.

Jag har laddat ner alla dessa uppdateringar i hopp om att hålla min appprestanda stabil med iOS 9 ombord och för det mesta har de inte besvikit.

Jag har massor av appar på min iPhone 6, över 100, men mina mest använda appar är Asana, Slack, YouTube, Twitter, Instagram, Gmail, Chrome, Hangouts, Dark Sky, Amazon, SoundCloud, Spotify och Xbox One Smartglass. Av apparna ombord på min iPhone 6 är det bara Google Chrome som ger mig problem efter iOS 9.

iOS 9 dolda funktioner - 5

Google släppte en iOS 9 supportuppdatering precis runt släppdatum för iOS 9 men min prestation har gått nedåt. Detta är problematiskt eftersom Chrome är min huvudsakliga webbläsare på iPhone, iPads och på mina Mac-datorer.

Bara under den senaste veckan har jag räknat 54 kraschar. 54. Det skulle vara förståeligt om jag hade 10-20 flikar öppna men jag har kraschat med bara en flik öppen på CNN eller ESPN. Det är frustrerande och jag hoppas att Google lägger fram en lösning inom en snar framtid eftersom Safari har varit mycket stabilare med iOS 9 ombord. Tänk dig att.

Jag har sett några andra kraschar men de har varit sporadiska. Twitter, Facebook och Weather Channel-appen har stängts av några gånger vardera men det är normalt, särskilt efter en större uppgradering.

iPhone 6 iOS 9 Batterilivslängd

Apples iOS 9-uppdatering lovade upp till en timme extra batterilivslängd på iPhone 6. Jag har definitivt märkt en förbättring men jag skulle inte säga att jag konsekvent får en timme extra varje enskild dag i veckan.

Skillnaden mellan iOS 9 och iOS 8-batteriet är inte natt och dag, åtminstone inte för mig. Jag har kunnat förlänga min batteritid lite längre, men mycket av krediten går till det nya Low Power Mode som Apples tackade på iOS 9-uppdateringen.

Varje gång min telefon sjunker till 20% får jag en fråga som ber mig att slå på funktionen. När lågeffektsläget är aktiverat dödar det bakgrundsuppdatering, automatisk nedladdning och hämtning av e-post om du har aktiverat dem. Det har hjälpt mycket och det kom redan till nytta i en kritisk situation.

iOS-9 11.05.48 AM

Även om jag kanske inte får en timme extra varje dag har jag inte upplevt något negativt. Det finns ingen onormal batteriladdning och iPhone 6 håller en utmärkt laddning när den är i standby-läge. Det är viktigt under arbetsdagen.

FaceTime Audio och FaceTime Videosamtal kan fortfarande ta en stor bit i batteriets livslängd men det är inget nytt. De gjorde samma sak i iOS 8.

Jag har hört och sett klagomål om dålig iOS 9-batterilivslängd men problemen har inte varit så höga som de har varit de senaste åren. iOS 9, verkar det, lever upp till sina löften.

Anslutning

iOS-uppdateringar kan förstöra Wi-Fi, Bluetooth och mobildata. Jag har redan sett iOS 9-användare klaga på dessa problem i efterdyningarna av utgåvan men jag har inte stött på någon av dem under min vecka med uppdateringen.

Jag har testat Bluetooth på flera olika högtalare (Bose, HP) och flera olika headset. Jag har inte haft några problem att para ihop enheten med mina go-to-enheter eller olika enheter som mina vänner och familj äger. Jag har också lyckats para ihop telefonen i en Toyota Prius.

Jag har också testat iPhone 6 iOS 9-uppdateringen på flera routrar inklusive Verizons lager FiOS-router, en Belkin AC1200 och en TP-Link Archer C9. Jag har inte haft några problem med hastigheter eller räckvidd.

AT & T: s LTE- och 4G-nätverk fungerar fortfarande som vanligt. Det är en bra sak. Jag har aldrig haft några problem i Los Angeles-området.

iOS 9-problem

iOS 9 är en stor uppdatering och den har många krokar och krogar. Jag har letat efter iOS 9-problem men hittills har jag inte upptäckt något som direkt påverkar min dagliga användning.

Finns det iOS 9-buggar och problem? Det ser ut som det. Men jag har inte märkt någonting som helt dödar min prestanda eller som får mig att krossa telefonen i en miljon bitar. Jag stod inför båda dessa problem med iOS 8 ombord.

Det finns goda chanser att jag stöter på något på vägen. Stora problem är lätta att upptäcka men mindre problem och buggar visar ibland sina fula ansikten dagar, veckor eller till och med månader på vägen. Om de gör det är jag redo.

Hastighet

Medan jag märkte en viss inledande tröghet under de första dagarna, har den slumpmässiga förseningen sedan försvunnit. Detta är typiskt för en större iOS-uppdatering. Du får lite fördröjning och tröghet i början innan allt jämnar ut.

iOS 9 recension - 10

IPhone 6 är ett år gammal men det är ingenting. iPhones uppdateras nu i fyra år eller mer innan de sparkas till trottoaren. IPhone 6, din iPhone 6, ska kunna hantera iOS 9-uppdateringen och många av iOS-uppdateringarna som kommer.

Om du börjar se frysning eller slumpmässig avmattning, ta en titt på vår lista över korrigeringar för iOS 9-problem och se om de hjälper.

Ska du installera iOS 9-uppdateringen?

IOS 9-uppdateringen kommer med många fantastiska funktioner. Bland dem funktioner som är utformade för att hjälpa dig att spara din iPhone 6s dyrbara batteritid.

Utöver det har jag upptäckt att iPhone 6 iOS 9-uppdateringen har exceptionell prestanda. Det är snabbt och flytande och det verkar inte ha några större problem ombord. Det finns iOS 9-problem, ja, men de verkar vara isolerade.

För mig överväger det positiva med iOS 9-versionen potentialen för negativa och jag tror att iOS 9 är, för de flesta iPhone 6-användare, en uppdatering som är värt att installera.

Med iOS 9-utgåvan bakifrån är det dags att börja fokusera på Apples nästa stora iOS 9-uppdatering: iOS 9.1.

10 saker att veta om iPhone 6 iOS 9-uppdateringen

iPhone 6 iOS 9 intryck

iPhone 6 iOS 9 intryck

Vi har grävt i olika iOS 9-uppdateringar sedan lanseringen inklusive iPhone 6 iOS 9-uppdateringen.

Och vad vi har funnit är att iPhone 6 iOS 9-uppdateringen utmärker sig inom flera viktiga områden inklusive hastighet, batteritid och appprestanda. Det är en uppdatering som vi rekommenderar för de flesta men inte för alla.

Ta en titt på våra fullständiga iOS 9-intryck på iPhone 6. De hjälper dig att avgöra om uppdateringen idag är rätt sak för dig att göra.

0 Shares