iPhone 6 iOS 8.4.1 Recension: Är det värt att installera?

0 Shares

Förra veckan släppte Apple en helt ny iOS 8.4.1-uppdatering för iPhone 6 och andra iOS 8-kompatibla enheter. Uppdateringen är liten men viktig och idag vill vi ta en uppdaterad titt på hur iPhone 6 iOS 8.4.1-uppdateringen fungerar och om det är värt att installera.

I mitten av juli bekräftade Apple ankomsten av en helt ny iOS 8.4-uppdatering som heter iOS 8.4.1. Vid den tiden skisserade företaget inga detaljer, till och med betatestare blev förvirrade av uppdateringens karga förändringslogg. Den andra betaversionen av iOS 8.4.1 var inte annorlunda och betatestare kunde inte bestämma uppdateringens innehåll.

Vi, som många andra, trodde att iOS 8.4.1 skulle innehålla tre saker: Felkorrigeringar, säkerhetsuppdateringar och död av iOS 8.4-jailbreak. Vi hade rätt i alla avseenden.

Uppdateringen av iOS 8.4.1 är en liten uppdatering men den har en händelse. Den innehåller korrigeringar för Apple Music, säkerhetsuppdateringar och ja, en patch för iOS 8.4-jailbreak som anlände strax efter iOS 8.4-uppdateringens släpp den 30 juni. Den har inga nya funktioner för iPhone, iPad eller iPod touch.

iPhone-6-17

Förra torsdagen laddade jag ner iOS 8.4.1-uppdateringen på flera olika enheter inklusive Apples 4,7-tums iPhone 6-flaggskepp. IPhone 6 är min dagliga förare och en telefon som jag använder oavbrutet hela dagen för arbete och för personligt bruk. Jag har installerat varje enskild iOS 8-uppdatering på min iPhone 6 och det ser ut som att iOS 8.4.1 kommer att vara den sista.

Med iOS 8.4.1-uppdateringen som är så liten och iOS 9 släppdatum är så nära, har vi fått massor av frågor om fördelarna med iOS 8.4.1-uppdateringen. Om huruvida det är värt installationen eller inte. Och det är just därför jag vill titta närmare på dess prestanda en vecka efter släppet.

iPhone 6 iOS 8.4.1 Granskning

Innan jag går in i iOS 8.4.1-uppdateringens prestanda vill jag påminna dig om att jag bara är en person med en version av AT&T iPhone 6. Körsträcka varierar alltid när det gäller iOS-uppdateringar. Jag har antagligen inte samma appar eller använder min telefon på samma sätt som du. Så använd detta som en allmän guide och samla in feedback från andra källor om det behövs.

Appar

Efter en veckas användning av iOS 8.4.1-uppdateringen och de olika applikationerna som jag har ombord på min iPhone 6 kan jag berätta att jag ännu inte har stött på några allvarliga problem. Kanske är det en produkt av den förlängda beta-perioden för iOS 8.4.1 eller det faktum att jag håller mina program uppdaterade. Kanske båda.

Jag kan inte tala för varje enskild applikation i App Store men jag har 70+ tredjepartsappar installerade på min iPhone 6. Mina kärnappar inkluderar Asana, Slack, YouTube, Twitter, Instagram, Gmail, Chrome, Hangouts, Dark Sky, Amazon, SoundCloud, Spotify och Xbox One Smartglass.

Uppdatering av iPhone 6 Plus iOS 8.4.1 - 1

Jag har kraschat på Google Chrome två gånger under den senaste veckan och det är faktiskt en förbättring. Jag ser vanligtvis tvåsiffriga Chrome-kraschar på en vecka. Jag har slutat använda Facebook-appen lika mycket som jag brukade, men de få gånger jag har använt den sedan torsdag har det inte gett mig några problem.

Inget av detta är förvånande. Betan hjälpte sannolikt utvecklare att utplåna alla uppenbara problem och iOS 8 som helhet har varit ganska bra för applikationer. Åtminstone på min iPhone 6.

Om du stöter på problem kan du försöka installera om appen. Om det inte fungerar, ladda ner den senaste buggfixuppdateringen förutsatt att den har bra recensioner. Om inget fungerar, rapportera dina problem till utvecklaren så att den kan komma med ett botemedel i en framtida appuppdatering.

iPhone 6 iOS 8.4.1 Batterilivslängd

De högsta klagomålen om iOS 8.4.1-uppdateringen har handlat om batteritid. Jag har sett ett antal iPhone-användare klagar över upplevt batterinivå under dagarna sedan uppdateringen släpptes på torsdag och jag förväntar mig att se fler klagomål med tiden.

För tillfället ser jag ingen. Min iPhone 6 håller ganska bra både när den används och när den är i standby-läge inte används. Jag ser inte detta förändras någon gång innan iOS 9-utgåvan.

Det är viktigt för mig att notera att problem med iPhone 6-batteriets livslängd som jag ser iOS 8.4.1-användare klagar över är extremt isolerade. Det vill säga att de inte verkar påverka en majoritet av iPhone 6-användare här i USA och i länder utomlands.

LifeProof-iPhone-6-skal

Med andra ord är allt som det borde vara. Det kommer alltid att finnas några ruttna äpplen och människor som stöter på batteriproblem. Men, som jag har sagt många gånger, finns det en god chans att det är en app eller användarvanor, inte iOS, som orsakar batteriproblem.

Om du är nervös eller om du ser problem med batterilivslängden efter installationen av iOS 8.4.1-uppdateringen har jag sammanställt en lista med tips och korrigeringar som ska hjälpa. Tänk på dessa när vi går mot iOS 9-utgåvan. Större uppdateringar som iOS 9 har en tendens att ge större (och potentiellt utbredda) problem med dem.

Anslutning

Jag har också sett ett antal klagomål om Wi-Fi-anslutning (vissa användare säger att det är nedtonat) och Bluetooth. Dessa är båda extremt vanliga iOS-problem och jag har stött på dem vid ett antal tillfällen. Bara inte denna vecka med uppdateringen av iPhone 6 iOS 8.4.1.

Jag har testat Wi-Fi, AT&T LTE och Bluetooth som en galen man. Jag har framgångsrikt anslutit telefonen till olika Bluetooth-enheter inklusive headset och högtalare. Jag har kunnat dra ner starka Wi-Fi-anslutningar på flera typer av routrar inklusive en Archer C9 från TP-Link och olika Belkin-modeller. Jag har också fortsatt att få starka LTE-data från AT&T.

Nu betyder det inte att min iPhone 6 är klar. Anslutningsproblem kan dyka upp när som helst och de kan vara svåra att fixa.

Om jag stöter på problem kommer jag att prova samma korrigeringar som jag erbjöd iOS 8.4.1-användare för några dagar sedan. Och om de inte fungerar, måste jag förgrena mig och jaga efter några oortodoxa korrigeringar från andra iPhone 6-användare.

iOS 8.4.1 Problem

Det finns iOS 8.4.1-problem som drabbar iPhone 6-användare men jag har inte sett några. Åtminstone inte än.

Jag har inte sett eller upplevt något som stör min dagliga användning. Med detta sagt kan mindre buggar och problem vara väldigt svåra att upptäcka och det finns en chans att ett problem eller 15 lurar ombord på iPhone 6. Jag har bara inte stött på dem ännu. Det är värt att notera att jag inte har sett omfattande klagomål om uppdateringen av iPhone 6 iOS 8.4.1.

iPhone-6-4 12.17.18 PM

Precis som problem med batteriets tömning är de problem som jag har sett iPhone 6-ägare yta isolerade problem som påverkar en bråkdel av iPhone 6-ägare runt om i världen. iOS 8.4.1 verkar för det mesta vara stabilt. Jag hoppas att stabiliteten förblir intakt hela vägen tills iOS 9 släpps på hösten.

Om du stöter på problem, kolla in vår lista med korrigeringar för iOS 8.4.1-problem.

Hastighet

Jag har använt uppdateringen av iPhone 6 iOS 8.4.1 i en vecka nu och jag har ännu inte stött på någon onormal tröghet eller slumpmässiga frysningar. Jag är övertygad om att iPhone 6 och dess hårdvara hjälper iOS 8.4.1 att behålla den hastigheten under dagarna fram till iOS 9-utgåvan.

Ska du installera iPhone 6 iOS 8.4.1-uppdateringen?

IOS 8.4.1-uppdateringen kommer officiellt med Apple Music-korrigeringar, säkerhetsuppdateringar och en korrigering för iOS 8.4-jailbreak. Om du är en enorm Apple Music-användare och gillar att skydda din enhet är det förmodligen värt att ladda ner. Det finns problem men det finns en god chans att du inte stöter på dem om du gör lite förberedelser. Det är också värt att ladda ner om du använder din iPhone 6 för arbete.

Du bör också ha det bra om du väljer att hoppa över det. Om du inte har problem med iOS 8.4 eller senare bör du inte känna någon brådskande känsla. iOS 8.4.1 är en liten uppdatering med potential att orsaka problem. Och med en iOS 9-utgåva som starkt ryktas för september kommer den inte att vara kvar så mycket längre.

iPhone 6s: 15 saker köpare kan lita på

Startdatum för iPhone 6s

Startdatum för iPhone 6s

Apple har inte skickat ut mediainbjudningar för sin oundvikliga iPhone-lanseringshändelse men det behöver det inte riktigt vid den här tiden.

BuzzFeeds John Paczkowski har nästan bekräftat lanseringsevenemanget för iPhone 6s för 9 september. Detta är samma datum som Apple använde för lanseringen av iPhone 6.

Såvida inte katastrof inträffar är det här när du kan förvänta dig att Apple pratar om iPhone 6s och iPhone 6s Plus för första gången. Du kan också förvänta dig att Apple kommer att köra ner andra produkter, inklusive iOS 9 och den nya Apple TV.

0 Shares