iPhone 5 iOS 8.4 Granskning

0 Shares

Tidigare den här veckan, efter en lång tidsperiod i beta, släppte Apple sin iOS 8.4-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch. Vi har tillbringat lite kvalitetstid med iPhone 5 iOS 8.4-uppdateringen och idag vill vi ta en titt på hur uppdateringen håller på det åldrande flaggskeppet. Detta är vår iPhone 5 iOS 8.4 recension.

Apple bekräftade en iPhone 5 iOS 8.4-uppdatering helt tillbaka i april. Under veckorna som följde använde utvecklare och offentliga betatestare med iPhone 5 uppdateringen i ett försök att förbättra programvaran före ett offentligt släppdatum. Det släppdatumet landade på tisdag.

På tisdag släppte Apple iOS 8.4-uppdateringen och dess nya Apple Music-plattform för iPhone-, iPad- och iPod touch-användare över hela världen. Uppdateringen är betydande och det är förmodligen den sista stora iOS 8-uppdateringen innan Apple släpper sin helt nya iOS 9-uppdatering i höst.

iOS-uppdateringar som iOS 8.4 har potential att lösa problem och förbättra prestanda men som många av er vet, har de också potential att förstöra enheter som iPhone 5. Och det är därför jag gräver i dessa uppdateringar under dagar, veckor och ibland till och med månader efter att de släppts.

iPhone 5 iOS 8.4 Granskning

På tisdag vidarebefordrade jag mina första intryck av iOS 8.4 iPhone 5-uppdateringen. Idag, efter nästan en vecka med uppdateringen, vill jag ge ett definitivt yttrande om huruvida uppdateringen är värt att installera på iPhone 5 just nu. Jag har fått massor av frågor och jag vill svara på så många jag kan idag i denna recension.

Appar

Efter att ha bytt ut iPhone 5 med en iPhone 6 har jag trimmat ner mängden appar jag har på min iPhone 5. Vad som en gång var 100+ applikationer är nu ner till cirka 50 eller så.

Jag har använt dem hela de senaste fem dagarna och de enda problemen jag har sett är några Twitter / Google Chrome / Facebook-kraschar. Detta är inte ovanligt.

Ingen av mina kärnapplikationer (som inkluderar Asana, Slack, YouTube, Twitter, Instagram, Gmail, Hangouts, Dark Sky, Amazon, SoundCloud, Spotify och Xbox One Smartglass) på iPhone 5 har presenterat några stora problem under dagarna sedan iOS 8.4-utgåva. Ingen av mina sekundära applikationer har heller presenterat problem. Åtminstone inte än.

Det här är ganska mycket vad jag förväntade mig av iOS 8.4-uppdateringen. Detta är en uppdatering som genomgick en omfattande beta-process som inkluderade en offentlig beta och det är en som följer med iOS 8.3, en uppdatering som jag tyckte var Apples mest stabila iOS 8-utgåva.

Appproblem kan dyka upp när som helst, så om du är orolig för att stöta på problem är mitt råd att hålla dina appar uppdaterade för att uppdatera förutsatt att de senaste recensionerna är bra och installerar om problematiska applikationer. Du kan också rapportera fel till utvecklaren. Även om det kan tyckas att dina grunder ignoreras, införlivar många utvecklare användaråterkoppling i sina kommande uppdateringar.

iPhone 5 iOS 8.4 Batteri

Under de senaste fem dagarna har jag hört från flera iPhone 5-användare som säger att de har att göra med allvarlig iOS 8.4-batteridrift på sin enhet. Många andra iOS 8.4-användare upprepar de känslorna, men jag är fortfarande övertygad om att dessa problem är produkter från oseriösa appar eller användarvanor (du kan inte kontinuerligt streama Apple Music över LTE och förvänta dig världen), inte iOS 8.4 själv.

Jag har använt iPhone 5 i stor utsträckning via Wi-Fi och LTE de senaste fem dagarna och jag har inte märkt något ovanligt. Jag får fortfarande en fantastisk batteritid och det är den batteritiden som tvingade mig att hålla fast på iPhone 5 så länge. Jag har ägt enheten sedan dagen den kom ut 2012.

Om du ser dålig iOS 8.4-batterilivslängd eller om du är rädd att du kan stöta på problem efter installationen av iOS 8.4, rekommenderar jag att du tittar på de korrigeringar och tips jag lade fram tidigare i veckan. Dessa har fungerat för mig på andra enheter tidigare (jag har aldrig haft problem med iPhone 5) och de kan fungera för dig.

Det är också viktigt att inte glömma att iOS 9 kommer att ge konkreta batterilivsförbättringar och funktioner tillsammans med det. Så om du är nervös för iOS 8.4 och du får bra prestanda på iOS 8.3 eller senare har du möjlighet att hoppa till iOS 9 på hösten.

Anslutning

Vissa iPhone 5-användare har att göra med problem med Wi-Fi, Bluetooth och mobildata efter övergången till iOS 8.4. Liksom problem med batteritiden verkar det som om dessa problem är isolerade snarare än utbredda. Liksom många andra har jag inga problem med mina anslutningar.

Jag har testat iOS 8.4 och iPhone 5 på några olika routrar inklusive routrar från Belkin och min go-to Archer C9. Jag har bara haft framgång och mina uppladdnings- och nedladdningshastigheter är fortfarande mycket solida.

Samma sak gäller AT & T: s LTE-nätverk och mina Bluetooth-anslutningar. Jag har kunnat para ihop iPhone 5 med olika Bluetooth-enheter inklusive min Bose SoundLink Mini-högtalare.

Anslutningsproblem kan dyka upp när som helst så jag rekommenderar att du gör några av dessa potentiella korrigeringar i minnet just nu, speciellt om du inte har uppdaterat till iOS 8.4 än. De kommer att fungera för några av er.

Problem med iOS 8.4

Vissa iPhone-användare har att göra med iOS 8.4-problem. Det kan inte förnekas detta. Med det sagt ser det ut som om de flesta om inte alla dessa problem är isolerade snarare än utbredda. Jag har inte sett några hjältenivåfel på min iPhone 5 och jag har inte sett några stora iPhone 5-problem slå andra användare.

Jag har grävt efter mindre problem, de är mycket svårare att upptäcka, men jag har kommit tom. Det betyder inte att det inte finns några buggar i iOS 8.4, det betyder bara att jag inte har stött på dem under mitt dagliga bruk. Ofta dyker buggar upp när du minst förväntar dig det. Som, veckor efter att en iOS-uppdatering släpptes. Så även om du inte upplever något (som jag), kommer du fortfarande att vilja hålla ett öga.

iOS 8.4 är extremt stabil på min iPhone 5 och det förvånar mig inte alls. iOS 8.4 stod och stappades i två månader och den kommer på hälarna av iOS 8.3, en uppdatering som levererade en tvättlista över buggfixar som utplånade de flesta av de iOS 8-problem som jag hade haft att göra med på iPhone 5 och iPhone 6.

Hastighet

Detta är ett område där iOS 8 har gett mig massor av problem. Allt var perfekt inför iOS 8.1-uppdateringen och efter att ha installerat den på iPhone 5 började saker och ting utvecklas.

Animationer och övergångar blev långsamma. Att öppna mappar och appar blev ett besvär. Och jag märkte hemsk fördröjning och avmattning när jag korsade startskärmen och använde vissa applikationer. Det var dåligt. Med tiden har användargränssnittet förbättrats men det är fortfarande inte där det en gång var.

iOS 8.4 är mestadels bra även om jag fortfarande stöter på enstaka och vissa mappar och applikationer tar fortfarande ett tag att ladda. Jag har också haft en slumpmässig omstart den här veckan men det verkar vara en anomali. Det är inte perfekt men det är användbart.

Mitt hopp är att iPhone 5 verkligen drar nytta av de förbättringar som Apple gör i iOS 9. Det låter verkligen som Apples fokus på att förbättra prestanda på äldre enheter.

Så igen, om du njuter av bra prestanda på iOS 8.3 eller senare och inte är intresserad av Apple Music, ändringarna i iBooks eller säkerhetsfunktionerna och korrigeringarna finns på iOS 8.4. du kan stanna kvar och vänta på iOS 9 om du vill.

Ska du installera iPhone 5 iOS 8.4 Update?

Det här är tufft. Tufft eftersom iOS 8.4 bara är bra på min iPhone 5. Tufft eftersom iPhone 5 är gammal och iOS-uppdateringar som inte kallas iOS 9 har en tendens att orsaka problem på äldre enheter. Vad jag säger är detta.

Om du har problem med iOS 8.3 eller senare som du inte kan fixa själv, prova iOS 8.4. iOS-uppdateringar har varit kända för att lösa problem som inte listas i ändringsloggen och det finns en chans att du får tur. Det är en tärning, men om du är frustrerad är du förmodligen villig att ta några risker.

Om du vill prova Apple Music, som att ha de senaste säkerhetsuppdateringarna och är en enorm iBooks-användare, kan iOS 8.4 också vara värt att installera nu eller inom en snar framtid. Det finns en chans att du kommer att se några problem men det finns också en god chans att din prestation förblir intakt.

Om du använder iOS 8.3 och senare har du en utmärkt upplevelse och bryr dig inte riktigt om något av dessa saker, så kan du vänta. iOS 8.4 och Apple Music går inte någonstans och du kan sparka tillbaka och samla in feedback de närmaste dagarna / veckorna innan du bestämmer dig.

Hur behandlar uppdateringen dig?

Nyheter i iOS 8.4

Apple Music Streaming

Apple Music Streaming

Den nya Apple Music-appen inkluderar den nya Apple Music-streamingtjänsten som är utformad för att ta emot Spotify, Pandora och andra tjänster. IOS 8.4-uppdateringen möjliggör den här nya appen och inkluderar en gratis tre månaders testversion av Apple Music-tjänsten.

Med Apple Music kan du betala $ 9,99 per månad för en individ eller $ 14,99 per månad för en familj på upp till sex medlemmar och njuta av hela album på begäran och spara musik för offlineuppspelning.

Apple Music använder din musiksmak för att välja ny musik som du kanske tycker om att lyssna på i en ny For You-sektion i musikappen som hjälper dig att hitta ny musik att lyssna på. Videon ovan visar hur detta fungerar.

Den här nya appen ersätter Music-appen från iOS 8 och tidigare. Apple lägger inte till en annan app som du inte kan installera från iPhone eller iPad, utan uppdaterar bara en som redan finns på din enhet.

0 Shares