iPad 2: Snabb iMovie App Demo och tips

0 Shares

IPad 2 och den nya iMovie -appen ska göra det otroligt enkelt att filma, redigera och dela videor när du är på språng. Vi har sett vad proffs kan göra med iPad 2, men det är vad videoredigerande nybörjare kan göra med iPad 2 på några minuter som är riktigt spännande för mig. Här är ett exempel på hur iPad 2 -användare snabbt kan skarva ihop några klipp för att skapa en video som berättar en historia. Det tar inte mycket ansträngning och jag tror att din familj kommer att njuta av den här typen av korta videor några år från nu istället för stillbilder. Efter att ha provat detta arbetsflöde själv kan jag säga att inspelning och redigering av video på iPad 2 är den mest smärtfria videoredigeringslösningen jag någonsin har försökt.

Jag gick till lunch med mina föräldrar och tog med min iPad 2 för att testa iMovie. Med kamerapappen tog jag flera korta videoklipp.

iMovie på iPad 2 är inte alls lika flexibel som Mac -versionen av appen, men det finns tillräckligt många val för att tillfredsställa de flesta lediga videografer. Jag drog helt enkelt in några klipp i tidslinjen och klippte ner dem lite. Jag testade olika iMovie -teman tills jag hittade ett jag gillade. Efter mindre än fem minuters pyssel kunde jag producera filmen ovan. Jag mailade båda mina föräldrar kopior av den färdiga videon på resan hem.

Ovanstående är verkligen inte mitt bästa arbete, men jag tror att det är typiskt för vad iPad 2 -ägare kan uppnå när de är ute och går. Uppenbarligen kan du bli mer komplex, men här är några snabba tips för att skapa familjevideor som dina familjemedlemmar faktiskt vill titta på och som berättar en historia.

  1. Tänk på slutprodukten: I det här fallet ville jag bara ha en video för att komma ihåg lunch. Så en minut eller mindre verkade lämpligt. Om du skjuter en semester eller något mer spektakulärt, kanske du vill sikta på 5-10 minuter. Det låter kanske inte så mycket, men det är det. Allt längre och din familj kommer förmodligen aldrig att se det igen.
  2. Korta klipp: Skjut i några sekunder i taget, inte flera minuter. Långa videoklipp ger i allmänhet mycket tråkiga videor som få människor tycker om att titta på upprepade gånger. Prova att klippa ner dina klipp till 2 till 10 sekunder vardera. Detta gör att din video känns mer livlig. Det kommer också att dölja alla kameror/iPad 2 -skakningar.
  3. Skjut rörliga föremål: Det här kan verka självklart, men det finns en hel del hemmafilmer där ute som nästan inte har någon rörelse. I videon ovan tog jag ett par klipp medan vi var på väg mot centrala San Francisco. När vi parkerade ville jag fånga kvarteret, men ett klipp med en rad hus skulle vara tråkigt, så jag väntade tills cyklisten var tillräckligt nära för att vara i skottet. Istället för att bara skjuta framsidan av restaurangen väntade jag tills min pappa öppnade dörren. Istället för att ta ett statiskt skott av mitt thailändska iste, virvlade jag ner den kondenserade mjölken medan jag spelade in.
  4. Ta en mängd olika bilder: Ta närbilder av människor, särskilt när de gör något. Bestäm var du är genom att skjuta klipp innan du kommer dit du ska. Om du ska på en familjesemester, ta några bilder av alla som packar och går ombord på flyget. När du anländer tar du några bilder av den omgivande miljön så att du faktiskt kan se var du är. I många fall visar alla amatörvideografer att några människor är runt ett anonymt middagsbord. Ta några detaljbilder, till exempel maten du äter och vinet du dricker.
  5. Stabilisera bilder: En av de värsta sakerna med hemmafilmer är kameraskakningar. En sak jag gillar med iPad 2 som videokamera är att det är relativt enkelt att ta stabila bilder eftersom du kan använda två händer för att stabilisera den. Du kan också lägga den på en stabil yta, som ett bord, eller använda din iPad 2 -fodral för att stabilisera bilden.
  6. Lek: Videoredigering är i allmänhet mycket mödosam. IPad 2 gör det enkelt att experimentera och bli kreativ.

Det som verkligen förvånade mig var att när jag var hur snabb iMovie exporterade det färdiga projektet när jag var klar. Detta är vanligtvis den mest frustrerande delen av redigering av filmer. Så snart du är klar och redo att dela den med vänner och familj måste du sitta och vänta på att datorn ska chugga med och koda videon. iMovie på iPad 2 tog nästan exakt tid att exportera HD -klippet som dess körtid. Detta är verkligen viktigt om du vill exportera olika versioner eller hitta ett misstag i ditt färdiga projekt och vill gå tillbaka och fixa det.

Du kan läsa vår fullständiga iPad 2 recension här.

0 Shares