iOS 9 på iPhone 5: första intryck och prestanda

0 Shares

Släppet för iPhone 5 iOS 9 är äntligen här vilket innebär att användare runt om i världen nu har tillgång till enhetens tredje stora systemuppdatering. Med det i åtanke vill vi ta en titt på hur den officiella iPhone 5 iOS 9-uppdateringen håller på dag ett.

I juni bekräftade Apple iOS 9-uppdateringen och ett iOS 9-utgivningsfönster. I veckor retade iOS 9 betas ägare av iPhone, iPad och iPod touch med nya funktioner och förbättringar. Sedan, förra veckan, bekräftade Apple äntligen ett iOS 9-släppdatum för alla kompatibla enheter.

Släppdatum för iOS 9 är idag och iOS 9-uppdateringen är nu tillgänglig för utvalda iPhone-, iPad- och iPod touch-användare. Apples iPhone-flaggskepp från 2012, iPhone 5, är en av enheterna som kan köra iOS 9-uppdateringen och det är en extremt lockande nedladdning för dem som fortfarande gungar den första 4-tums iPhone.

iPhone-5-iOS-9-2

Uppdateringen av iOS 9 är laddad med nya funktioner, inklusive en ny Notes-app, prestandaförbättringar, ändringar av tangentbordet, ett nytt typsnitt och mer. Det är en frestande uppdatering och en som jag installerade omedelbart.

För flera timmar sedan gjorde jag hoppet från iOS 8.4.1 till iOS 9 på min iPhone 5. Som vanligt vill jag ge iPhone 5-användare lite feedback om uppdateringens prestanda timmarna efter den första iOS 9-lanseringen.

Dessa initiala iPhone 5 iOS 9-uppdateringsintryck fungerar inte som min slutliga granskning av programvaran men de borde hjälpa de av er som kämpar över beslutet att installera nu eller vänta. Kom ihåg att det finns några mycket goda skäl att vänta.

iOS 9 Installation

10:01 PT släppte Apple iOS 9 för iPhone 5. Och jag, som så många andra, försökte ladda ner den Over-the-Air direkt när den släpptes.

Som förväntat blev Apples servrar smälta med förfrågningar om iOS 9 och detta ledde till några initiala hicka som hindrade mig och många andra från att ladda ner iOS 9-uppdateringen Over-the-Air via Inställningar. Dagen började bra.

Istället för att sitta och vänta på att nedladdningsproblemen skulle avta, bestämde jag mig för att försöka installera via iTunes. Konstigt nog hade jag inga problem med att installera iPhone 5 iOS 9-uppdateringen med appen.

iOS-9-1

Från början till slut tog nedladdnings- och installationsprocessen för iPhone 5 iOS 9 mig cirka 25 minuter under högtimmar. Nedladdningen på 860 MB slutfördes extremt snabbt. Det var installationsprocessen som tog längst tid.

Nedladdningsfrågor dyker fortfarande upp men de är inte nedladdningsfrågan som jag såg tidigt på morgonen. Istället säger vissa användare att deras iOS 9-uppdatering fastnar.

Om det händer dig är allt du behöver göra att hålla ner hemknappen och strömbrytaren (min fungerar inte) samtidigt och vänta på att telefonen startar om.

iOS 9 på iPhone 5-prestanda

Dessa iOS 9-intryck kommer inte att beröra de många funktioner som följer med iPhone 5: s iOS 9-uppdatering. Jag har valt att fokusera på prestanda istället. Om du vill lära dig mer om iOS 9-funktioner, ta en titt på vår fullständiga iOS 9-recension.

Innan jag dyker in i dessa intryck, kom ihåg att jag bara är en person med en version av en AT&T iPhone 5. Jag använder förmodligen inte samma applikationer som du gör och jag använder förmodligen inte min iPhone 5 på samma sätt som du do. Körsträcka varierar alltid när det gäller iOS-uppdateringar, så använd dessa intryck som en allmän guide.

iOS 9-appar

Jag har använt iPhone 5 iOS 9-uppdateringen i några timmar nu och jag har testat de olika applikationerna på min enhet för att säkerställa att de har gjort en smidig övergång från iOS 8.4.1 till iOS 9-uppdateringen.

Innan jag installerade iOS 9-uppdateringen installerade jag flera appuppdateringar som kom med iOS 9-support i hopp om att de skulle hjälpa till att hålla saker stabila efter flytten.

Hittills har jag ännu inte stött på ett enda problem. Min kärngrupp med appar inkluderar Asana, Slack, YouTube, Twitter, Instagram, Gmail, Hangouts, Chrome, Dark Sky, Amazon, SoundCloud, Spotify och Xbox One Smartglass. Det här är de appar jag använder mest och alla fungerar bra med iOS 9 ombord.

Detta betyder inte att jag är tydlig, appproblem kan dyka upp när som helst, men det är fortfarande ett mycket bra tecken. iOS 9 gick igenom en lång beta-process så jag är inte förvånad över de tidiga resultaten.

Om du stöter på några problem med uppdateringen, försök att installera de senaste buggfixarna, förutsatt att de har bra recensioner i App Store. Om det inte hjälper kan du försöka installera om appen. Och om push kommer att skjuta, kontakta utvecklaren.

iOS 9 batteritid

Jag har ägt iPhone 5 sedan den dag den kom ut 2012. Och medan jag har hanterat min rättvisa andel av iPhone 5-problem genom åren har dålig batteritid inte varit en av dem.

Mitt iPhone 5s batteri har hållit extremt bra och ingenting har förändrats efter iOS 9-uppdateringen. Jag märker inte något onormalt batteriförbrukning men jag kan inte säga om iOS 9 har gett en betydande batteriboost. iOS 9 lovar upp till en timmes extra batteritid. Jag borde veta mer när jag gräver in de närmaste dagarna.

iPhone-5-9

Jag har inte stött på några större problem med batteriladdning och jag har inte sett några utbredda klagomål om iOS 9-batteriet. Det är viktigt eftersom problem med batteriets avlopp vanligtvis ligger framför och efter stora iOS-uppdateringar.

Om du har problem med batteriets tömning efter installationen av iOS 9-uppdateringen på din iPhone 5, ta en titt på våra tips och korrigeringar.

iOS 9 Wi-Fi, mobildata och Bluetooth

Problem med Wi-Fi, Bluetooth och mobildata är också extremt vanliga efter större iOS-uppdateringar. Och medan jag har sett några människor klaga på dem efter utgivningen har jag inte sett samma typ av volym som jag brukar se efter stora systemuppgraderingar. iOS 8 var ett svart öga för Apple så fokus på prestanda är inte förvånande.

Jag har använt iPhone 5 på flera olika routrar utan problem. Hastigheter är normala och jag har kunnat ansluta utan problem. Åtminstone hittills.

Jag har lyckats para ihop iPhone 5 med flera Bluetooth-enheter inklusive hörlurar och högtalare. Inga problem där. Jag har också kunnat dra ner utmärkta LTE-datahastigheter med AT & T: s nätverk. Inget problem där heller.

Problem med anslutning kan dyka upp när som helst så jag kommer att hålla vår lista med korrigeringar till hands om jag stöter på något de kommande dagarna.

iOS 9-problem på iPhone 5

Jag har redan beskrivit några av de första iOS 9-problemen som plågar iPhone- och iPad-användare. De flesta av dessa frågor är små och från vad jag kan säga isolerade. Jag har inte sett några utbredda iOS 9-problem dyka upp idag och det är ett bra tecken för iPhone-användare. Vi ser vanligtvis problem på hjältenivå dyker upp strax efter släppet.

Nu betyder det inte att jag inte har problem ombord på min iPhone, det betyder bara att jag inte har stött på någon. Problem kan dyka upp när som helst och jag har upptäckt buggar veckor efter en iOS-utgåva. Från det jag sitter är dock iOS 9 stabil.

Jag kommer att spendera de närmaste veckorna på att gräva i iPhone 5 iOS 9-uppdateringen. Jag kanske hittar något, kanske inte. Om jag gör det kommer jag säkert att varna dig.

iOS 9-hastighet

Om du har följt min resa med iPhone 5 skulle du veta att iOS 8-uppdateringen gav mig problem. Min enhet började visa hastighetsproblem efter nedladdning av iOS 8.1-uppdateringen och den har tyvärr fortfarande inte återhämtat sig.

Jag hoppades på ett iOS 9-mirakel men hittills är det mer av samma sak. Det släpar fortfarande lite när jag öppnar en mapp, öppnar en app eller bläddrar genom startskärmen. Fördröjningen är också uppenbar när du använder telefonens multitasking-funktion.

iPhone-5-iOS-8.4-11

När jag säger fördröjning talar jag om en kortare nedgång, inte en full på frysning. Lag är irriterande men telefonen är fortfarande användbar.

Mitt förhoppning är att problemen försvinner när iOS 9-uppdateringen löser sig. Det kan ibland ta några dagar. Det här är en tre år gammal telefon så jag förväntar mig inte världen men det skulle vara trevligt att återigen se flytande animationer och övergångar.

Ska du installera iOS 9 just nu?

Jag älskar iOS 9s funktionsuppsättning och jag tror att du också kommer att göra det. Med det sagt, om iPhone 5 är din dagliga förare, är mitt råd att vänta en dag eller två tills röken sätter sig. Det sista du vill ha är att iOS 9 förstör telefonens prestanda.

Vänta en dag eller två, samla feedback från några andra källor och gör ditt beslut. IPhone 5 är en gammal telefon och du måste trampa försiktigt.

Jag kommer tillbaka om en vecka eller så med en fullständig genomgång av iPhone 5 iOS 9-uppdateringen. För mer information om iOS 9-funktioner, ta en titt på vår recension.

12 iOS 9 Tips för utgivningsdatum

Bli bekant med iOS 9

Bli bekant med iOS 9

Innan du installerar iOS 9 bör du bekanta dig med iOS 9 och dess ändringar. Vi har sammanställt en genomgång som tar dig igenom dessa förändringar och vi rekommenderar starkt att du tittar på alla dessa ändringar innan du gör ditt drag.

Du vill också konsultera vår fullständiga iOS 9-recension för en bred titt på funktioner och prestanda på iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

0 Shares