Inte ens en bärbar dator RTX 3080 kunde få mig att älska PC -spel

0 Shares

Jag vill älska PC -spel, det gör jag verkligen. Men efter år av försök att bli investerad i mitt Steam -bibliotek finner jag mig alltid tillbaka till mina vanliga konsolspelvanor.

Men när jag äntligen fick testa en RTX 3080 -bärbar bärbar dator för en granskning, tänkte jag att jag äntligen skulle kunna komma till PC -spel förra hösten. När jag väl kopplade till en spelmus och ett mekaniskt tangentbord som jag tidigare hade granskat skulle detta vara den överlägset bästa speluppsättningen jag någonsin har använt – det fanns inget sätt jag kunde motstå, eller hur?

Och det fick mig nästan. Utan tvekan är Lenovo Legion 7 en suverän spelapparat – helt förtjänt av det femstjärniga betyg vi tilldelade – men när min recension höll på att slutföras och jag inte längre behövde prioritera att testa den, befann jag mig återigen på min Xbox One X.

Så varför kunde inte en bärbar dator RTX 3080 få mig att älska PC -spel?

Vad finns i specifikationerna?

Jag vet att specifikationer inte är allt, men kraften bakom Lenovo Legion 7 gör det möjligt att skapa en fantastisk spelupplevelse som du skulle vara svårt att hitta en rival för.

Min vanliga stationära dator förlitar sig på en GTX 1660 Ti GPU och Intel Corei 5-10400F CPU och styrs av en grundläggande Logitech-mus och tangentbord som jag hämtade på Amazon för cirka £ 20. Det är inte hemskt, men jämfört med legionen är det som en cyklist som tävlar mot en Formel 1 -bil.

Där min vanliga dator surrar och suger för att leverera en bild av medelkvalitet med en något tillförlitlig bildhastighet, levererar Legon bekvämt ultralivgrafik med en jämn 60fps.

Lenovo Legion 7 bärbar dator

Från Horizon Zero Dawn till Deathloop till Destiny 2: Beyond Light, varje spel jag startade såg underbart och laddat ut på några sekunder snarare än de minuter jag var van vid.

Utöver det gav den ljusa RGB -belysningen det mekaniska tangentbordet HyperX Alloy Origins 60 och Marsback Zephyr Pro -spelmusen mig en precision som mina konsolspelars händer inte var vana vid. Dagar senare kämpar jag fortfarande för att återgå till analoga pinnar.

Det var en fantastisk PC -spelupplevelse, och ändå kan jag inte ens se att det är mitt första val när jag vill sparka tillbaka.

Vad gick fel?

Om inte annat tror jag att mitt problem med PC -spel är hur isolerande det kan kännas.

Särskilt i en tid när personlivet öppnar sig ordentligt för första gången på över ett år kan tanken på att sitta ensam i ett rum – när jag redan tillbringat cirka åtta timmar där och jobba hemifrån – lätt kännas avskyvärd.

Även om det inte är någon större förändring, är det mycket bättre om jag är på spelhumör att leta efter den förändring i mitt vardagsrum, slå tillbaka i soffan och starta upp min Xbox.

Xbox One X – min gamla pålitliga

Visst är det inte lika häpnadsväckande som min PC -installation, men det vinner varje gång för medan jag spelar kan jag koppla av bredvid min partner när hon tycker om TikTok på sin telefon.

När livet gradvis återvänder till något normalt – och jag börjar gå in på ett verkligt kontor i stället för att jobba hemifrån – kan jag ständigt fortsätta att jobba mer med PC -spel, men för tillfället är jag mer än nöjd med min senaste generationens konsol.

0 Shares