Hur viktminskningstekniken hjälpte mig att förlora 70 pund

0 Shares

Jag är grovt överviktig, men några användbara viktminskningstekniska apparater och appar hjälpte mig att släppa 70 pund sedan det första i år. Jag har fortfarande en lång väg att gå innan jag förhoppningsvis tappar 200 pund, men dessa tillbehör och verktyg ger mig hopp om att jag kan nå mitt mål. Så här gjorde jag det.

Innan jag går vidare, låt mig erbjuda fullständig information. Jag började den här resan med hela 428 pund. Det är sjukligt överviktigt och min läkare tvingade mig att göra något åt ​​det i flera år. Jag kunde aldrig förrän ett nytt viktminskningsläkemedel som ordinerats av min läkare tog bort hungerbehovet.

hur-jag-förlorade-70-kg-med-vikt-förlust-tech

Trots min svaghet gick jag ner i vikt och sakerna nedan fortsätter att hjälpa mig att tappa pund medan jag spårar min hälsa. Jag hoppas att det här hjälper dig, oavsett om du befinner dig i ett allvarligt tillstånd som jag eller bara vill kasta ett dussin pund före semestern på stranden.

Viktminskningsteknik: Apple iPhone och Samsung Galaxy S8 +

Apple iPhone och Samsung Galaxy S8

Läs mer: 11 bästa appar för viktminskning för 2017

Min smartphone fungerar som navet för de flesta av dessa viktminskningsprodukter. Många av dem ansluter via Bluetooth eller andra sätt till min telefon.

Jag började använda en Apple iPhone 7 Plus men köpte sedan en Samsung Galaxy S8 + när den kom ut tidigare i år. Båda enheterna erbjuder några fina hälsoverktyg, som spårningssteg och appar för att gå ner i vikt eller hålla sig frisk. Av de två föredrar jag Samsung Galaxy S8 +, varför jag använder den nu som min dagliga drivrutin (även om jag fortfarande äger iPhone 7 Plus).

Apple Health kommer att ansluta till andra appar och spåra dina data. Det är trevligt att se allt på ett ställe. Appen föreslår också möjliga appar som du kanske vill titta på i App Store. Det var Apple Health som ledde mig till min kaloriräkningsapp nedan. Apple Health gör mycket mer än vad jag använder för att göra det, men det är ett användbart verktyg om du är en iPhone-användare.

samsung-hälsa-och-äpple-hälsa

Apple Health till vänster och Samsung Health till höger.

Efter att ha bytt till Samsung Galaxy S8 + ungefär en månad i mitt viktminskningsregiment blev Samsung Health min favoritapp för att spåra min hälsa. Liksom Apple Health ansluter den till andra appar, tjänster och enheter för att spåra allt från en plats. Appen innehåller också en Discover-flik som visar nyheter och förslag som hjälper dig med våra hälsofrågor. Jag tittar inte mycket på det, men kommer ibland att öppna det och kolla in de inlägg som erbjuds.

Båda hälsoapparna låter dig ställa in mål för din träning, viktminskning och andra hälsorelaterade kategorier. Om du försöker få eller hålla dig frisk, kolla in dem.

Withings Smart Scale

När jag började på min viktminskningsresa kunde jag inte hitta en skala som skulle registrera min vikt. Under de första sex veckorna var jag tvungen att förlita mig på läkarmottagningens skala. Sedan slog jag under 400-märket och min Withings Smart Scale skulle äntligen registrera min vikt.

withings kropp smart skala

Läs mer: 12 bästa viktminskningsprylar för 2017

Withings säljer inte längre den modell jag äger, men de nyaste skalorna gör vad min gör. Jag kopplar ihop den med min telefon via Bluetooth och använder sedan Withings-appen för att ställa in min profil. Detta inkluderar saker som din födelsedag, längd och sedan din vikt. Appen lägger till ditt Wi-Fi-nätverk i skalan så att den skickar informationen över ditt trådlösa nätverk och internetanslutning till företagets servrar. På så sätt kan du synkronisera med din app oavsett vilken telefon du använder.

Skalan använder din vikt och höjden du anger för att spåra ditt BMI (kroppsmassindex).

withings skala app vikt spårning diagram

Withings Body smart skala kommer att spåra din vikt, fettmassa, muskelmassa och vatten. Appen visar en graf för många av dessa siffror som viktminskningsdiagrammet som visas ovan.

Få Withings Body smart skala för $ 99,95.

De säljer också en som kallas Withings Body Cardio. Det fungerar som den billigare Body Smart-skalan, men lägger till hjärthälsospårning. Den spårar något som kallas Pulse Wave Velocity, som spårar den hastighet med vilken hjärtslagvågor rör blod genom dina vener. Vågen kan upptäcka detta genom att mäta ditt hjärtslag genom fötterna när de rör vid vågen. Det kostar $ 179,95.

withings body cardio puls wav hastighetsspårning

Apple Watch och Samsung Gear S3 Smarta klockor

Som jag sa ovan började jag använda en iPhone och så hade jag också Apple Watch, första generationen. När jag bytte till Samsung Galaxy S8 + köpte jag Samsung Gear S3 för att ersätta Apple Watch.

Apple Watch Heath spårning

Båda klockorna hjälper användare genom att spåra träningsdata mer exakt. De spårar steg, kaloriförbränning, hjärtfrekvens och ger användarna ett snabbt sätt att se hälsodata och mata in information i appar som stöder klockorna.

Förutom att spåra din aktivitet uppmuntrar de också aktivitet. Apple Watch hämtar dig för att röra dig varje timme på 50: e minuten. Samsung Gear S3 gör ett lite bättre jobb genom att känna när du senast rörde dig och stör dig inte förrän du träffar en timme av inaktivitet. Ingen av klockorna gör ett bra jobb med att känna igen att du kör för att pausa inaktivitetsaviseringarna.

När du bär ett smartur skickar du data till appar på telefonen som Apple Health eller Samsung Health. Andra appar kommer också att rita data från klockan för att spåra din hälsa.

Min Fitness Pal-app

Jag har redan nämnt Apple Health-appen och Samsung Health App. Det största hjälpmedlet för att förlora wight kommer från Under Armour. Deras My Fitness Pal-app för både iOS och Android spårar mitt kaloriintag, vattenintag och andra tränings- och hälsokategorier.

min-fitness-kompis

Varje dag loggar jag vad jag äter. Appen ansluter till deras matdatabas och matar automatiskt in kalorier och annan näringsinformation som natriumhalter, fettinnehåll och mer. Jag får en påminnelse om att mata in efter varje måltid. Jag kan också ställa in appen för att påminna mig om att dricka mer vatten, vilket blir nödvändigt med det läkemedel jag tar för viktminskning. Utan mycket vatten har detta läkemedel en otäck biverkning.

Kalori- och näringsinformation i databasen ger mestadels korrekt information. Ibland, medan jag äter på en restaurang, letar jag efter menyalternativet och kalorimängden på menyn matchar inte databasen. I så fall kan du ange strikt kalori siffror eller så kan du skicka dem en korrigerad siffra. Cirka 90 procent av tiden är siffrorna korrekta.

Appen kommer gratis, men en premiumprenumerationsversion lägger till några funktioner för $ 10 / månad eller $ 50 / år. Du kan ställa in kalorimål per måltid istället för bara per dag. Premium kommer också att spåra kolhydrater och protein näringsdata. Den gratis versionen låter dig lägga till kalorimängder utan att ange exakt mat, men inte annan näringsinformation. Premiumversionen gör det. Det tar också ut annonser och ger användarna “prioriterad kundsupport.”

Om du är serös med att spåra näring, skaffa prenumerationen. Det är värt det.

Google Fit och Android Wear

Under den senaste månaden granskade jag Huawei Watch 2. Den använder Google Fit-data och företaget lägger till en speciell Huawei Health-app. Google Fit fungerar ungefär som Samsung Health och Apple Health. Huawei Watch 2 gjorde också ett bra jobb med att spåra saker som steg, kaloriförbränning och hjärtfrekvens.

Jag föredrar min Samsung Gear S3 av andra skäl som inte är relaterade till fitnessspårning. Men om du inte äger en Galaxy-telefon kommer Huawei Watch 2 att fungera bra som din fitnessspårare.

Stående skrivbord

Jag använder inte stående skrivbord på grund av bakproblem tack vare att jag bär över 200 pund för många i flera år. Men vissa rekommenderar dem, som vår egen Josh Smith som granskade en stund tillbaka. Här är hans videorecension.

Ett stående skrivbord hjälper dig att hålla dig aktiv medan du gör något som normalt är stillasittande, som att skriva. Ergotron Workfit D som granskades i Joshs video ovan justerar upp och ner så att han kan stå eller sitta. Det kostar cirka 700 dollar på Amazon.

11 bästa appar för viktminskning 2020

Loss it Weight Loss App

Loss it Weight Loss App

Lose Det är en gratis viktminskningsapp för iPhone och Android som hjälper dig att uppnå hållbar hälsosam viktminskning. Det här verktyget innehåller både en app och en webbplats så att du också kan se din information på din dator.

Du kan ansluta till människor, dina olika enheter och matinformation som hjälper dig att gå ner i vikt med smarta beslut. Lose It hjälper dig att skapa en personlig viktminskningsplan med mål som inkluderar en målvikt samt total hälsa och fitness.

Appen innehåller tillgång till en verifierad matdatabas som hjälper dig att spåra dina kalorier med enkel sökning, eller lägga till anpassade livsmedel och du kan dela recept. Du kan också skanna en UPC för att lägga till mat.

Lose It ansluter till andra appar som RunKeeper, Nike + och en mängd olika enheter och skalor för att hjälpa dig att spåra alla dina träningsdata enkelt och intelligent. Du kan skapa mål med en grupp vänner, utmana vänner eller dig själv och få stöd från gruppen för att hålla dig på rätt spår.

Förlora Det är gratis, med ett premiumalternativ på $ 39,99 som inkluderar mycket mer spårning, måltidsplanering och andra uppgraderingar.

0 Shares