Hur man upprätthåller produktiviteten i ett kontor med öppet koncept

0 Shares

En öppen kontorslayout uppmuntrar kamratskap och samarbete. Men för vissa kan det vara lite av ett produktivitetsavlopp. Lyckligtvis behöver produktiviteten inte drabbas om du tar rätt steg för att fokusera.

När det gäller arbetsmiljön fanns det bara ett alternativ för mig när jag startade mitt företag: ett öppet samarbetsarrangemang. Nu, nästan tre år senare, sitter vårt ständigt växande team fortfarande sida vid sida i det vi kärleksfullt kallar ”bullpen” och arbetar varje dag tillsammans mot ett gemensamt mål.

Även om jag är ett stort fan av kamratskapet, samarbetet och den öppna kommunikationen som denna layout inspirerar i mitt team, kommer jag att vara den första som erkänner att det ibland kan vara en utmaning att hålla fokus på individuella uppgifter. Jag tror starkt att fördelarna uppväger dock kostnaderna och att främja strategier för att hjälpa till att fokusera i den här miljön kommer inte bara att hjälpa ditt team utan du som företagets ägare.

Blockera avsiktligt din tid

Som chef är ditt schema fullsatt. De dyrbara ögonblicken du måste sitta och rensa din inkorg eller slutföra en tyst uppgift verkar få och långt ifrån. När jag befinner mig med öppen tid i mitt schema älskar jag att sitta ute med mitt team – inte låst på mitt kontor.

Ett sätt att se till att jag fyller i min att göra-lista medan jag fortfarande sitter ute med teamet är att göra kalenderhändelser för uppgifter, även om de bara är för mig. Genom att avsiktligt blockera tiden påminner jag mig inte bara om uppgiften, men jag är mindre benägna att bli distraherad av andra saker på min att göra-lista.

Hitta ditt tysta utrymme

Att veta att du har någonstans att gå om du bara inte verkar fokusera är viktigt. För de flesta chefer betyder det att du drar dig tillbaka till ditt kontor. För resten av laget, se till att du påminner dem om vad deras alternativ är för tyst tid. Rekommendera att de bokar ett mötesutrymme enbart i en timme, eller utser ett visst område på kontoret som “no-talk zone”.

e-post marknadsföring

Gå och prata

Har du en fråga till någon eller har svårt att fokusera? Stå upp från skrivbordet och gå fysiskt på kontoret eller på gatan. Genom att ta bort dig själv från din dator och prata ut den personligen kan du rensa huvudet och kunna se det igen med ett nytt perspektiv. Ibland är allt du behöver förändra landskap för att verkligen fokusera på en utmaning.

Börja din morgon av rätt

Jag tror på kraften i positivt tänkande. Om du startar din lediga dag med lite inspiration och motivation, sätter du upp dig själv för att lyckas resten av dagen. Varje morgon samlas mitt team för det vi kallar ”pump-up”, som är en av mina favorittraditioner. En annan teammedlem leder en fem minuters aktivitet som är tänkt att ge energi och motivera gruppen. Dessa har varierat från flashdansfester, yoga och meditation till inspirerande berättelser eller roliga videor.

Att ta fem minuter i början av varje dag för att göra något som en grupp (som inte är relaterat till arbete!) Rensar det kollektiva sinnet och förbereder dig och ditt team för den kommande dagen.

Ställ in klara förväntningar

Jag är en viktig förespråkare för öppna planlösningar för att förbättra samarbetet och helt enkelt få saker gjorda. På vårt kontor sitter vi inte bara tillsammans, vi spelar också musik. Denna miljö kan tyckas rolig och avslappnad, men förväntningarna är tydligt inställda på att buller och prat ska hållas på ett minimum och produktiviteten inte ska behöva lida.

Om du inte är i front med ditt team om dina förväntningar kring din kontorslayout kan det enkelt leda till en ofokuserad arbetsyta. Se till att alla dina teammedlemmar respekterar andras arbetsvanor och telefonaktivitet och att du som ledare erbjuder alternativa lösningar om det behövs.

Balansen mellan en avslappnad, öppen miljö – med vikten av fokuserad produktivitet – är den goda platsen för många företag. Och genom att använda dessa strategier för mindfulness är du säker på att du får ut det mesta. Så fortsätt – öppna!

Läs mer om att förbättra produktiviteten hos TechCo

0 Shares