Hur man stänger av Hitta min iPhone från dator

0 Shares

Funktionen Hitta min iPhone används för att hitta förlorade iPhones och iPads. Det aktiveras automatiskt av alla iPhones som kör iOS 9. Det finns en inställning under iCloud på själva iPhone för att stänga av tjänsten, men det finns andra sätt att inaktivera tjänsten. Den här guiden visar hur du stänger av Hitta min iPhone från en Mac eller PC.

Medan Find My iPhone-tjänsten är ett mycket användbart verktyg för dem som har tappat en iPhone är det ibland en olägenhet att inaktivera.

En av de viktigaste orsakerna till att en användare kan behöva inaktivera Hitta min iPhone är om de har glömt lösenordet till sin iPhone. Med den här tjänsten aktiverad finns det inget sätt för användaren att återställa sin telefon.

En annan anledning till att någon kan behöva inaktivera Hitta min iPhone är om de gav telefonen till en vän eller släkting och glömde att ta bort deras data först.

Lär dig hur du stänger av Hitta min iPhone från en dator.

Lär dig hur du stänger av Hitta min iPhone från en dator.

Genom att ta några enkla steg kan du enkelt inaktivera Hitta min iPhone från vilken dator som helst. Allt som krävs för att inaktivera tjänsten är ditt Apple-ID och att stänga av den iPhone som du vill ta bort den från.

Om du av misstag har köpt en iPhone som fortfarande har den här aktiverad hjälper det dig inte att återställa den. Du måste be den ursprungliga ägaren att följa dessa instruktioner.

Hur man stänger av Hitta min iPhone

Kom igång med att stänga av Hitta min iPhone från din dator.

Kom igång med att stänga av Hitta min iPhone från din dator.

Det allra första steget i att inaktivera Hitta min iPhone är att Stäng av iPhone eller iPad. När iPhone har stängts av går du till iCloud.com och loggar in med ditt Apple-ID.

Efter inloggning klicka på Hitta min iPhone och svälj alla enheter.

Hitta dina enheter på iCloud Hitta min iPhone-sida.

Hitta dina enheter på iCloud Hitta min iPhone-sida.

Under Fliken Alla enheter, välj den iPhone som du planerar att ta bort från listan. Enheten ska visas offline, om iPhone fortfarande visas online, uppdatera sidan och kontrollera att det är rätt enhet du vill ta bort. Efter att ha klickat på iPhone från listan över enheter, Klicka på Ta bort från konto.

Välj den enhet du behöver stänga av Hitta min iPhone för.

Välj den enhet du behöver stänga av Hitta min iPhone för.

Tryck på Ta bort ta bort iPhone från Hitta min iPhone i iCloud.

Bekräfta att du vill ta bort Find My iPhone från din dator.

Bekräfta att du vill ta bort Find My iPhone från din dator.

Efter att enheten har tagits bort ska de enda dina andra enheter som är online visas i listan Hitta min iPhone.

Det är viktigt att notera att efter att du har tagit bort enheten från Hitta min iPhone kan du inte längre spåra den. Genom att ta bort enheten kan du inte heller radera iPhones data eller få ljud och meddelanden skickade till den. Om du har återställt din iPhone från en säkerhetskopia kan det finnas ytterligare iPhone i listan över alla enheter, det är säkert att ta bort dem så länge de visas offline.

0 Shares