Hur man ångrar en skickad iMessage på iPhone

0 Shares

Om du av misstag skickade en iMessage till någon och vill ångra den, så här gör du det på din iPhone eller iPad.

Jag är säker på att vi alla har varit där tidigare: Du skriver ut ett meddelande och skickar det sedan, men inser strax efter att du skickat det att du har glömt att inkludera en detalj eller inser att du förmodligen inte skulle ha skickat det otäcka meddelandet i Förstaplatsen.

Faktum är att om du läser detta nu finns det en chans att detta har hänt dig och du letar efter ett sätt att skydda dig själv i framtiden.

Lyckligtvis finns det ett sätt att ångra en skickad iMessage förhoppningsvis innan den faktiskt levereras till din mottagare.

När du skickar en iMessage kan det ta några sekunder innan sändningen faktiskt är klar, beroende på din WiFi eller mobilanslutning. Det tar ännu längre tid för bilder och videor att skicka via iMessage. Under den korta tiden kan du faktiskt ångra meddelandet från att skickas som om du agerar tillräckligt snabbt innan det levereras till din mottagare.

Läs: Hur gömmer du din plats från Hitta mina vänner och iMessage

I vilket fall som helst, här är hur du avbryter ett iMessage eller textmeddelande på din iPhone förhoppningsvis innan det levereras till andra sidan. Tyvärr finns det inget sätt att avbryta en iMessage som redan har levererats till mottagaren, även om de inte har läst den.

Hur man ångrar en skickad iMessage

Processen för att ångra ett skickat iMessage eller textmeddelande på iPhone är väldigt enkelt och snabbt att göra, men du måste vara snabb på fötterna för att kunna göra det ordentligt, eftersom det bara tar några sekunder för en iMessage att officiellt skicka och få leverans.

Åtgärda snabbt för att ångra en skickad iMessage på din iPhone eller iPad.

Åtgärda snabbt för att ångra en skickad iMessage på din iPhone eller iPad.

För att ångra ett meddelande som du skickade, svep helt enkelt ner från det övre högra hörnet på iPhone-skärmen för att få fram Kontrollcenter och snabbt aktivera flygplansläge på de flesta iPhones eller iPads. På iPhone 8 och äldre måste du svepa upp från skärmens botten. Detta kommer att stänga av alla signaler som går till och från din iPhone, vilket gör det omöjligt för meddelandet att skicka, och så småningom får du ett meddelande “Inte levererat” i rött.

iphone-imessage-ångra-skicka-1

När du trycker på skicka-knappen på ett iMessage- eller sms-meddelande har du bara några sekunder på dig att aktivera flygplansläge, så du måste vara snabb med säkerhet. Om du skickar en bild eller en video har du lite längre tid på att aktivera flygplansläge.

iphone-imessage-ångra-skicka-2

När du har fått det röda utropstecknet och “Inte levererat” kan du trycka och hålla ned på meddelandet och sedan välja Mer. Därifrån trycker du på papperskorgen för att radera meddelandet. Du vill se till att du inte hoppar över det här steget eftersom när du inaktiverar flygplansläget och din iPhone får tillbaka sin signal kommer den att försöka skicka meddelandet igen.

Att radera en iMessage som redan har levererats från en vän eller familjemedlems iPhone löser inte heller ditt problem. Det beror på att när du skickar en iMessage överförs den till alla deras Apple-enheter direkt. Även om de låter dig radera din iMessage personligen från sin iPhone kan de redan ha sett den på en annan enhet, till exempel en Apple Watch. Eller så kan de se det i framtiden när de hämtar sin iPad eller MacBook.

Om du tycker att du behöver avbryta iMessages oftare än du vill, kanske du vill se till att du har foton för dina viktiga kontakter så att du kan skilja konversationerna snabbt. Meddelandeappen visar standardinställningar för kontakter, vilket gör det enkelt att trycka på fel konversation.

Eftersom du inte kan avbryta iMessages hela tiden kan du komma undan med att följa upp felaktiga iMessages med något som “ledsen, fel konversation” om det är ett mindre misstag. Naturligtvis kommer det inte att fungera om det gäller de mer pinsamma iMessages, särskilt om innehållet är olämpligt.

Andra iMessage-tricks

iMessage är mer än bara en meddelandeplattform för att skicka SMS till dina vänner. Det kan göra mycket mer, som att skicka ljudmeddelanden och till och med dela din plats så att vänner vet var de ska träffas.

För att skicka ett omedelbart ljudmeddelande i iMessage, tryck och håll på den lilla mikrofonikonen till höger om textrutan så börjar inspelningen automatiskt.

När du är klar med att spela in ljudmeddelandet, lyft upp fingret så kan du radera ljudmeddelandet eller skicka det (X-ikonen tar bort meddelandet och pilen som pekar uppåt skickar det). Du kan också trycka och hålla ned för att spela in ditt meddelande och sedan omedelbart svepa uppåt för att skicka det direkt, eller dra åt vänster för att radera meddelandet och börja om.

iMessage låter dig också dela din plats med en vän, vilket kan vara bra när du träffar någon och inte vill förklara var du är eller hur de kan komma dit.

imessage-audio

Klicka bara på Detaljer i en konversation så ser du två alternativ: Dela min nuvarande plats och Dela min plats. Väljer Dela min nuvarande plats skickar din nuvarande plats. Det är viktigt att notera att detta är en engångsinstans, så om du flyttar till en annan plats kommer iMessage inte att uppdatera din vän med din nya plats.

Istället kan du använda Dela min plats, som kommer att ta upp fler alternativ så långt som hur länge du vill dela din plats, och iMessage kommer att fortsätta att uppdatera den när du flyttar till en ny plats.

Ett annat praktiskt trick som många användare kan dra nytta av är möjligheten att stänga av vissa kontakter. Om du vill stänga av aviseringar för vissa kontakter men vill se till att du fortfarande får aviseringar från andra viktiga personer, kan du stänga av aviseringar för vissa vänner. Öppna bara sitt samtalsfönster, tryck på Detaljeroch aktivera sedan Stör inte.

0 Shares