Hur inaktiverar du iMessage-läskvitton på iPhone

0 Shares

Som standard aktiverar Apple så kallade “läskvitton” på din iPhone. Så här inaktiverar du funktionen i iMessage.

Läs kvitton, när de är aktiverade, låter din mottagare se när du läser deras textmeddelande i iMessage. Det här är bra och allt om du inte har något att dölja, men om du har läst kvitton aktiverade, kommer de att vara aktiverade för alla som du skickar en iMessage till, inklusive din galna ex-flickvän eller ex-pojkvän.

Saken är att det finns många gånger där du får ett meddelande och bara inte vill svara på det. Men om du har läskvitton aktiverat vet avsändaren att du läser deras textmeddelande, vilket betyder att du är mellan en sten och en svår plats vid den tiden.

Om du hellre inte vill ge henne / honom möjlighet att se att du verkligen läser deras textmeddelande är det bara en bra idé att inaktivera läskvitton helt och hållet, och det är en mindre information som du skickar dem.

imessage-läs-kvitton

Om du vill inaktivera läskvitton på din iPhone är det väldigt enkelt och tar mindre än 30 sekunder. Så här gör du.

Hur inaktiverar du iMessage-läskvitton

För att inaktivera läskvitton i iMessage på din iPhone, följ bara dessa steg:

Öppna inställningar app och bläddra sedan ner och tryck på Meddelanden.

Det kommer att finnas ett alternativ som säger Skicka läskvitton. Vrid helt enkelt växeln till av-läget och gör den grå istället för grön. Detta stänger av läskvitton och du skickar dem inte längre till dina mottagare.

läsa kvitton

En sak att tänka på är att detta inte kommer att bli av med några läskvitton som redan har skickats, men det kommer att förhindra att framtida läskvitton går ut till mottagarna.

Andra iMessage-tips

Naturligtvis är det förmodligen inte det enda du inte visste att du kunde göra i iMessage på din iPhone att stänga av läskvitton. Det finns en handfull andra tips och tricks som du kan dra nytta av.

Du kan till exempel spela in ett snabbt ljudmeddelande och skicka det direkt till en annan iPhone-användare. När du öppnar ett konversationsfönster i appen Meddelanden bör du se en liten mikrofonikon till höger om textrutan. Håll intryckt för att börja spela in ett ljudmeddelande.

imessage-audio

När du är klar med inspelningen lyfter du upp fingret och sedan har du två alternativ att välja mellan: radera ljudmeddelandet eller skicka det. X-ikonen tar bort meddelandet och pilen som pekar uppåt skickar det.

Du kan också trycka och hålla ned för att spela in ditt meddelande och sedan dra omedelbart uppåt för att skicka det snabbt. Eller svep åt vänster för att radera meddelandet.

Du kan också snabbt dela din plats. Med appen Meddelanden kan du dela din plats med en kontakt, vilket kan vara bra att träffa någon utan att behöva förklara var du är eller hur de kan komma dit.

imessage-location

Öppna ett konversationsfönster med en kontakt och tryck på Detaljer. Därifrån ser du två platsalternativ: Dela min nuvarande plats och Dela min plats.

Knackar på Dela min nuvarande plats skickar din nuvarande plats till din kontakt, men det är en engångsinstans, så om du flyttar till en annan plats uppdaterar iMessage inte mottagaren med din nya plats.

Det är här Dela min plats kommer till hands. Om du trycker på det alternativet visas några fler alternativ så länge du vill dela din plats. Välj en och gå!

0 Shares