En lovord till mina superbilliga löpande hörlurar

0 Shares

I maj skrev jag om hur billiga löpande hörlurar var bra för mig när det gällde min pågående uppgift (och ämnet för denna återkommande spalt) att springa sträckan på Route 66 på två år.

Var är jag?

Kolumnnummer: 13
Datum skrivet: 03/09/21
Dagar in: 187
Nuvarande plats: Heyburn Park, OK
Avstånd: 761,47 miles
Avstånd kvar: 1516,53 miles
Nuvarande tracker: Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Jag inser nu att jag helt och hållet jinxade mig själv, för bara några månader senare börjar dessa goda gamla JBL Endurance Sprints slingra av den här dödliga spolen och går vidare till vart hörlurarna än går när de slutar vara.

Varje teknik slutar så småningom att fungera, även om jag inte kan låta bli att känna att dessa JBL: er fortfarande skulle fungera om jag inte hade skrivit en artikel om deras stora livslängd, som om någon ödehand bröt dem bara för att få mig att se dum ut. Det har fått mig att undra om jag gjort något fel, och om jag bara ska släppa dem.

Jag kände dig hört

Mina JBL Endurance Sprints föddes … i en fabrik någonstans, jag vet inte, men jag träffade dem först några dagar efter annandag juledag 2020. Jag hade köpt dem i försäljningen, för mindre än priset på en runda av drycker på en pub i London, som en del av en strävan efter att bli frisk under det nya året.

De bytte ut ett par kopplade Skullcandy -hörlurar, som jag hade använt i princip sedan födseln, och var det första faktiska tekniska köpet jag hade behövt göra sedan jag började en teknisk skrivarkarriär över två år tidigare.

Jag blev först inte förstörd av ljudkvaliteten eller batteritiden, men över många körningar och låtar och mil, JBLs och jag band. De var min löpkamrat, jag var deras domare med stor musikalisk smak, och tillsammans erövrade vi alla Londons långa löpningar.

Men på ett träningspass för några veckor sedan märkte jag att knopparna på vänster sida var lite tystare än de höger. Efterföljande körningar bekräftade vad jag hade befarat – ljud från ena sidan bleknade gradvis i glömska, och jag kunde inte göra något för att stoppa det.

Jag försökte mitt bästa för att rädda dem. Jag försökte rengöra dem, återställa dem helt och ladda dem sedan igen; ingenting verkade fungera. Det fanns inget botemedel mot denna sjukdom.

Inte riktigt en lovord?

Det är här metaforen i flådande eulogy-stil går sönder lite-jag använder faktiskt fortfarande JBL Endurance Sprints, trots att jag uttalar dem döda.

Ena sidan av hörlurarna är mycket högre än den andra – i själva verket kan den vänstra sidan lika gärna vara avstängd – men jag har inte köpt några nya hörlurar för att ersätta dem. Dels beror det på kostnaden: jag betalar den här månaden varje månad som kallas “hyra”, vilket gör att utgifterna för allt annat är tveksamma.

Jag känner mig skyldig över att ha lagt mer pengar på ett nytt par löpande hörlurar. Jag köpte de här billiga burkarna och trodde att jag var ett pengarbesparande geni, men det är troligt att deras tidiga bortgång var ett resultat av deras låga kostnad. Du förväntar dig att dyrare prylar är mer hållbara och långlivade trots allt, men att köpa något dyrare är ett ekonomiskt svårt beslut.

I min första täckning av dessa billiga löpande hörlurar-kärleksbrevet som förstärkte den nu bleka romantiken-sa jag “jag kommer aldrig att plaska ut igen.” Jag beklagar nu det valet av ord och står inför den överhängande utsikten att plaska ut på nya burkar.

Jag är också ovillig att flytta till ett nytt par medan de nuvarande fungerar. Visst, ordet arbete kan höja några ögonbryn med tanke på min beskrivning av dem, men tekniskt ljud kommer fortfarande ut ordentligt på en av knopparna – vilket om något hindrar mig från att kasta dessa JBL i papperskorgen (eller i min lokala elektronikåtervinning) , eftersom återvinning är viktigt).

Jag antar att jag använder den här artikeln som ett sätt att sortera igenom mina känslor på mina sjuka hörlurar. Fortsätter jag använda dem? Byt jag ut dem? Kanske ska jag springa utan hörlurar? Sorg är en komplicerad process, särskilt när det gäller pålitlig teknik; dubbelt så när du försöker göra det till en spännande löpkolumn. Jag antar att när jag spänner fast mina löparskor imorgon bitti, då tar jag mitt beslut.

0 Shares