Dold iPhone -funktion får dina samtal att låta 100 gånger bättre

0 Shares

iPhone -användare med iOS 7 som vill förbättra sin samtalskvalitet dramatiskt kan enkelt göra det, bara genom att använda en funktion som tydligen förblir ur fokus för många iPhone -ägare på iOS 7.

Föga förvånande, när mina vänner stöter på problem med sin telefon, surfplatta eller bärbara dator, kommer de till mig för att få hjälp. Jag är deras nördiga vän som skriver om teknik så naturligt, jag är vanligtvis den första personen de ringer. Jag är också tydligen den första personen de ringer när de upptäcker något som dramatiskt förbättrar deras upplevelse.

iphone-5s-recension-21-575x527

Nyligen fick jag två av mina goda vänner att berätta om en iOS 7 -funktion som heter FaceTime Audio. FaceTime Audio, sa de, förbättrade deras samtalskvalitet. Och sedan frågade en av mina vänner något som på den tiden verkade så löjligt att jag var tvungen att skratta: ”Varför berättade du inte om den här funktionen tidigare?”

Jag skrattade eftersom det här är en funktion som beskrivs på scenen när Apple meddelade iOS 7. Det är en funktion som jag och mina medarbetare började använda bara timmar efter installationen av iOS 7 redan i september. Det är också en funktion som Gotta Be Mobile ingår i våra 25 dolda iOS 7 -funktioner från förra året.

Uppenbarligen, för mina vänner (och förmodligen många andra iPhone -användare runt om i världen), är det denna stora dolda hemlighet som Apple och jag höll för dem.

Mina vänner hade rätt i en sak. FaceTime Audio är dolt inuti iOS. Det hoppar inte ut mot dig och Apple tillhandahåller inga tecken som leder vägen. Så medan jag först blev förvånad över att mina vänner, som har varit iPhone -ägare i flera år, precis upptäckte FaceTime Audio, förstod jag snabbt.

FaceTime Audio är en funktion som TechCrunch kallade den “största lilla funktionen” i iOS 7. Och enligt min mening håller den deklarationen, även nu flera månader efter ankomsten av iOS 7.

Funktionen, på sin mest grundläggande nivå, är VoIP -samtal som är inbyggda i Apples FaceTime -tjänst. Med andra ord kan det hjälpa till att minska din månatliga telefonräkning när den används via Wi-Fi. Det ger också gratis internationella samtal.

Vad FaceTime Audio också levererar, och det är därför mina vänner blev upphetsade, är en samtalsupplevelse som är oerhört bättre än ljudet från ett vanligt telefonsamtal. En av mina vänner beskrev bokstavligen upplevelsen av att prata med mig på FaceTime Audio som “surrealistisk”. Han kunde faktiskt höra mig och höra mig tydligt. Det var en ganska magisk upplevelse när jag använde tjänsten för första gången, även i september.

Det är natt och dag, svartvitt. När jag kan väljer jag alltid att ringa FaceTime Audio-samtal framför vanliga samtal, särskilt när jag är ansluten till Wi-Fi. Det är en mycket renare upplevelse än när den används över ett mobilnät, även 4G LTE.

Om detta var en hemlighet för mina vänner, som jag tror har ett finger på pulsen i teknikvärlden, är det förmodligen en hemlighet för många andra människor och därför vill jag visa dig mycket snabbt hur du kan förbättra din samtalupplevelse.

För att ringa ett FaceTime Audio -samtal har du två alternativ.

  • I FaceTime, Du kan ringa ett FaceTime -ljudsamtal med din kontaktlista genom att trycka på telefonikonen.
  • När du är i Kontakter, tryck bara på FaceTime -telefonikonen för att ringa ett FaceTime -ljudsamtal till den kontakt du tittar på.

Det är så enkelt och vem vet, du kanske har samma “surrealistiska” upplevelse som en av mina vänner gjorde för några veckor sedan med FaceTime Audio, en funktion som igen har varit ute sedan september.

0 Shares