Den bästa kötttermometern fick precis en uppgradering som jag aldrig visste att den behövde

0 Shares

Oavsett om du gillar din sällsynta eller välgjorda biff, kan det vara skrämmande för även de mest skickliga hemmakockarna att se till att den är perfekt tillagad varje gång. Medan de bästa friterarna kan ta hand om att skapa skarpa pommes frites, är en kötttermometer en måste-gadget om du vill laga din biff till rätt temperatur varje gång.

Inte alla mattermometrar är lika, men Thermapen från Thermoworks är en av de bästa du kan köpa, gynnad av professionella kockar och hemmakockar. Nu har den fått en smartphone-stil uppgradering, med en automatisk roterande skärm, och är snabbare att visa temperaturen också.

Thermapen One har en accelerometer som kan identifiera hur den hålls och vrida skärmen därefter. Det är också snabbare – vilket ger en korrekt avläsning på mindre än en sekund, jämfört med de två till tre sekunder som krävs av tidigare modeller av Thermapen.

Den är tillgänglig nu, till ett pris av $ 105 / £ 66 (cirka AU $ 135) och kommer i 10 färger inklusive rött, blått, svart och lila.

Yttrande: uppgraderingen visste jag aldrig att jag behövde

Jag tycker verkligen om att laga mat hemma, och min Thermapen är ett måste för mig i köket. Jag är faktiskt så ivrig kock att mina vänner och familj ofta ber om tips, särskilt när det gäller matlagningsbiff – och att rekommendera en Thermapen är alltid mitt första råd. Jag har till och med tagit min Thermapen på semester med mig, bara om jag får chansen att laga en biff medan jag är borta.

Det är inte bara kött heller, jag är en ivrig bagare och använder min Thermapen när jag gör schweizisk marängsmörkräm, vilket kräver att äggvita och socker värms upp till 63 grader innan de piskas i maräng och tillsätts smör.

Det kan inte förnekas att att luta mitt huvud i besvärliga vinklar för att läsa skärmen var en av nackdelarna med att använda en Thermapen, särskilt när jag grillar – jag måste hitta rätt balans mellan att läsa skärmen och inte bli sprängd av den intensiva värmen.

Den roterande skärmen finns redan på Thermapen Professional, som är känd som Thermapen Mk 4 i USA, men det är de snabbare avläsningarna som verkligen gör Thermapen One till en värdig uppgradering jämfört med tidigare iterationer. I kombination med rörelseavkänningstekniken för att spara batteritid och en svalvit bakgrundsbelysning snarare än en gul ton – är det definitivt dags för mig att byta ut min mattermometer.

0 Shares