Dagens iOS -app: WebMD

0 Shares

Jag är inte ett fan av att vänta på läkarmottagningen och måste visserligen ligga på min dödsbädd innan jag tar upp telefonen för att boka tid på kontoret. Jag är säker på att min mamma skakar på huvudet när hon läser detta, men det är bara en av de sakerna jag fruktar att gå igenom. Normalt hoppar jag på min bärbara dator, drar upp WebMD och börjar skriva in mina symptom. Kalla mig galen, men att bara använda deras symptomkontroll hjälper mig att fatta ett bättre beslut när det gäller min personliga sjukvård och vad jag ska göra härnäst. Min kärlek till WebMD -webbplatsen är det som ledde mig till deras iOS -app, och nu kan jag ha det bästa av deras webbplats till hands var jag än är.

Fördelar:

 • Praktisk nyckeltur för funktioner och enkel navigering
 • WebMD symptomkontroll
 • Hitta medicinsk information om specifika tillstånd
 • Omfattande läkemedels- och behandlingsdatabas
 • Verktyg för pilleridentifiering
 • Första hjälpen
 • Lokala hälsolistor
 • Skapa skräddarsydda listor över läkemedel, tillstånd och artiklar
 • Granska sparad information när som helst
 • Få vägbeskrivning till närmaste vårdcentral eller läkare
 • Dela artiklar med kontakter via e -post
 • Lägg till vårdpersonal till dina iOS -kontakter

Nackdelar:

 • Sökfunktionen i appen öppnar webbläsaren och leder dig till WebMD: s webbplats
 • Inget offline -stöd

Hur det fungerar:

Efter en snabb nedladdning av appen uppmanas du att göra en rundtur i appen. Jag önskar att alla appar hade den här funktionen eftersom det gör användarens liv så mycket enklare. Viktiga funktioner förklaras grundligt och jag var imponerad av appens väldesignade gränssnitt. Efter att ha gått igenom den snabba handledningen kan du sedan registrera dig för att anpassa din appupplevelse och skapa anpassade listor. Genom att välja att registrera dina sparade villkor lagras droger, ämnen i första hjälpen och artiklar där. Efter att jag registrerade mig fortsatte jag med att utforska appens nyckelfunktioner som jag utvecklar nedan.

 • Symptomgranskare: Du ser en anatomisk bild av en människokropp som du kan trycka på på kroppsdelen för att börja skriva in dina symptom. För att välja kroppens baksida kan du trycka på “flip” -knappen eller så kan du skaka enheten för att vända på kroppen. Du har också möjlighet att manuellt leta upp symtom utan hjälp av människokroppen genom att trycka på listalternativet och använda appens omfattande listruta med symtom. När du har lagt till dina symtom trycker du på “Visa möjliga tillstånd” för att se en lista med tillstånd som matchar din kombination av symtom.
 • Betingelser: Varje villkor har tre flikar som hjälper dig att lära dig mer om det. Du kommer att se en översikt över tillståndet, symtomen och relevanta artiklar från WebMD. Att trycka på en länk håller dig inom WebMD -appen.
 • Läkemedel och behandlingar: Här kan du söka efter droger och resultat visas när du börjar skriva. Du kan också hoppa till en viss del av sökresultaten med appens AZ -navigering. Du kan spara eller skicka läkemedels-/behandlingsinformation till ditt konto eller skicka den till en vän. För att lära dig mer om ett specifikt läkemedel, tryck bara på de olika informationsalternativen när du har valt ett specifikt läkemedel. Det finns också ett bildalternativ där du kan se olika läkemedelsbilder.
 • Första hjälpen: Här kan du söka efter First Aid -ämnen. Du kan se en lista med vanliga nödsituationer och ännu viktigare information om vad du ska göra i dessa situationer.
 • Lokala hälsouppgifter: Här kan du söka efter lokala hälsouppgifter med hjälp av din GPS -plats eller en plats som anges manuellt. Du kan visa resultat på en karta och få en knapptryckning. Du kan också lägga till en specifik vårdpersonal till dina kontakter genom att trycka på knappen “lägg till i kontakter”.

Slutsats: WebMD -appen är så mycket mer än bara en symptomkontroll. Överraskande befinner jag mig i att använda den här appen varje vecka, särskilt nu när jag är förälder. Jag kan hålla mig uppdaterad om hälsorelaterade ämnen som jag är intresserad av och snabbt hitta nyttig medicinsk information. Jag behöver inte vänta tills jag kommer framför datorn för att använda WebMD: s pålitliga symptomkontroll och jag kan enkelt komma i kontakt med en lokal läkare var jag än är. Första hjälpen-funktionen har hjälpt mig genom många situationer som täcker allt från ett bisting till en lila tånagel. Det enda klagomålet jag har med appen är att du inte kan söka igenom appen, och det finns inget offline -stöd. Detta är inte bra för när jag är ute och camping. Små klagomål åt sidan, appen är vackert utformad och nyckelfunktionerna fungerar verkligen för användaren. Om du är ett fan av WebMD-webbplatsen finns det ingen anledning att du inte ska ha deras iOS-app när du går till mobilappen. Notera: WebMD -appen är inte avsedd att ersätta att träffa en vårdpersonal när du är sjuk eller har ont

WebMD finns gratis i iTunes Store. Krav: Kompatibel med iPhone, iPod touch och iPad. Kräver iOS 3.0 eller senare. iTunes -länk

Detta är en del av vår iOS App of the Day -serie. Vi tar vår favoritapp för iOS för varje dag och lägger upp den här så att du kan checka ut. Kolla gärna in alla våra App of the Day -inlägg här.

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares