5 iOS 7.1 -funktioner Apple behöver leverera

0 Shares

Apple släppte nyligen den fjärde iOS 7.1 beta, iOS 7.1 beta 4, vilket innebär att ett iOS 7.1 release datum närmar sig. Som iPhone 5 -ägare har jag spenderat de senaste månaderna på iOS 7.0.4 och här vill jag diskutera vad jag vill och vad jag förväntar mig av Apples kommande iOS 7.1 -uppdatering för iPhone 5.

Min erfarenhet av iPhone 5 och iOS har överlag varit fantastisk men det har säkert varit några stötar på vägen. Jag förväntade mig inte att upplevelsen skulle vara perfekt så jag har tagit dem med ro. De första tecknen på problem kom strax efter att jag köpte min iPhone 5. Jag stötte på anslutningsproblem med min Wi-Fi-anslutning och under veckorna fram till lanseringen av iOS 6.1 stötte jag på samma slumpmässiga omstartsproblem som påverkar iPhone 5s -ägare just nu.

Efter lanseringen av iOS 6.1 försvann dessa problem och jag fick en smidig iOS -upplevelse på min iPhone 5. I september släppte Apple iOS 7, en helt ny iOS -uppdatering som inte bara levererade nya funktioner till min iPhone utan ett nytt utseende också. Jag sa till då och jag säger det nu, jag gillar utseendet och känslan på iOS 7 mycket mer än utseendet på iOS 6. Det är min uppfattning och jag inser att det finns många andra som känner annorlunda. Vi kommer överens om att inte hålla med.

iPhone 5s försäljning

iPhone -ägare i alla former och storlekar har klagat på iOS 7 -problem från början. Jag har själv snubblat på några inklusive den otäcka iMessage -buggen som dök upp efter lanseringen av iOS 7.0.2. Jag uppskattade aldrig iMessage så mycket som jag gjorde när jag inte hade tillgång till den. Det var en mardröm. Det finns fortfarande några mindre problem kvar ombord på min iPhone, även om de inte är fel på hjältenivå som fullständigt stört upplevelsen.

iOS 7.0.4, med andra ord, är det minsta av mina bekymmer. Just nu har jag Apples iOS 7.1-uppdatering i mina hårstrån.

iOS 7.1 är Apples kommande x.1 -uppdatering för iOS 7 och den sitter för närvarande i betaprocessen. Utvecklare har tillgång till det, det har inte allmänheten. Tidigare i veckan släppte Apple den fjärde iOS 7.1 -beta och vi redogjorde för många av de förändringar som vi hörde var ombord. Ändringarna och det inkommande släppdatumet fick igång min hjärna och jag började fundera på vad jag vill ha från iOS 7.1 -uppdateringen.

Som det visar sig är de fem stora sakerna jag vill ha från iOS 7.1 -uppdateringen förmodligen fem saker som nästan alla iPhone- och iPad -användare vill ha från iOS 7.1 -uppdateringen.

Appar som fungerar

Applikationer har för det mesta fungerat beundransvärt inuti iOS 7. Apples lagerapplikationer har inte svikit mig och utvecklare av tredjepartsprogram har för det mesta varit bra på att klämma buggar. Min förhoppning är att iOS 7.1 håller bollen rullande och att den långa betaprocessen säkerställer en smidig övergång från iOS 7.0.4 till iOS 7.1.

Snabb anslutning

IPhone 5 är värdelös utan kvalitet 4G LTE och Wi-Fi-anslutning. Min erfarenhet av iOS 7.0.4 har varit fantastisk och min förhoppning är att iOS 7.1 håller saker som de är.

Jag har hört historierna om nedtonade Wi-Fi-anslutningar och långsam datahastighet. Jag har upplevt det senare på min iPhone i iOS 6. Jag tvivlar uppriktigt på att iOS 7.1 kommer med en fix-all-lösning för iPhone- och iPad-ägare, men vad det behöver göra är att inte bryta något annat.

Fart

När iOS 7 först kom ut märkte jag en viss fördröjning i användargränssnittet på min iPhone 5. Ibland kan det fortfarande vara lite klumpigt och långsamt. iOS 7.1 kommer förmodligen att komma med prestandahöjningar och min förhoppning är att de sträcker sig till iPhone 5.

iphone-4s-recension-7-625x468

Jag har hört talas om prestandaförbättringar i iOS 7.1 beta men jag kommer att bli mer imponerad om den faktiska offentliga versionen ger en märkbar skillnad. Hastighet är nyckeln till vilken smartphoneupplevelse som helst och jag skulle gärna se att iOS 7.1 gör min iPhone 5 snabbare än den redan är.

Fast batteritid

Detta är ganska enkelt. Jag har fått solid batteritid inne i iOS 7 sedan den släpptes i september och min förhoppning är att iOS 7.1 levererar kvaliteten. Apple hade lite problem med iOS 6.1 förra året, uppdateringen led av ett Exchange -batteridränningsfel, så förhoppningsvis lärde det sig sin läxa.

Även om användarna ser förbättringar, förvänta dig att det finns användare som stöter på problem. Det finns alltid människor som har problem efter iOS -uppdateringar. Ett råd. Istället för att rikta fingret mot Apple, ta en titt på dina appar, ta en titt på din dagliga användning. Försök att vara proaktiv när det gäller att lösa problemet.

Stabilitet

Min erfarenhet av iOS 7.0.4 har för det mesta varit gedigen. Jag har stött på ett problem där min Mail -app, med push avstängd, kontrollerar e -post när jag öppnar en slumpmässig applikation. Till exempel öppnar jag Twitter -appen och helt plötsligt kommer appen att skicka 25 e -postmeddelanden till min iPhone. Jag har också sett ett par UI -fel, inklusive en där innehållet i en mapp visas svagt i det övre vänstra hörnet efter att ha stängt mappen. Det är konstigt. Dessa är inget större.

Vad som är klart är att det finns några stora problem som fortfarande lurar inuti iOS 7. Språngbrädan på iPhone 5s är en av dem. Lyckligtvis säger Apple att det kommer att fixa det och enligt vad vi har sett och hört är iOS 7.1 redo att fixa många av de andra problemen som iOS 7 förde med sig.

För närvarande är vi ganska säkra på att iOS 7.1 kommer att hantera många problem i iOS 7.0.4 och senare. Frågan är bara om det kommer att medföra egna buggar. Låt oss hoppas inte.

Kan iOS 7.1 leverera?

Tack vare iOS 7.1 -beta vet vi vad iOS 7.1 kan ge till bordet. UI -ändringarna, iOS i bilens funktionalitet och några av de andra mindre tilläggen. Men för mig och för många andra är det inte de viktigaste bitarna i iOS 7.1 -pusslet.

iPhone-5S-utgivningsdatum-bekräftat-575x405

För mig måste iOS 7.1 tjäna några mer grundläggande behov och för mig är dessa saker fungerande appar, fasta anslutningar, ett snabbt användargränssnitt, fantastisk batterilivslängd och en stabil firmware. Allt annat, enligt min mening, kommer att vara en bonus.

Programuppdateringar är aldrig perfekta men låt oss hoppas att Apple inte lade ner all sin energi på iOS 7.1: s funktioner utan istället lade fokus på allroundupplevelsen av sin nya iOS-uppdatering. iOS 6.1 debuterade med ett antal stora problem, låt oss hoppas att iOS 7.1 inte gör det.

Svaret kommer med tiden.

0 Shares